ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z jednání výboru SÚS... tit

publikováno: 18.12.2023

Výbor našeho územního svazu na svém prosincovém zasedání schválil rozpočet na rok 2024 a návrh Statutu SÚS.

Ekonomka svazu pí. Čihákové členy výboru seznámila s navrženým rozpočtem, s jeho úpravami oproti letošnímu roku a výbor následně schválil rozpočet 2024 v předloženém znění.

Rovněž byl připraven návrh Statutu SÚS, který bude začátkem ledna odeslán na místní organizace k připomínkování a po zapracování relevantních připomínek bude Statut předložen ke schválení konferenci SÚS.

Předseda Dozorčí komise SÚS Ing. Neuman nastínil okruhy připravovaných kontrol na sekretariátu SÚS a požádal vedoucí jednotlivých odborů o předání hodnotících zpráv, aby DK mohla zkontrolovat plnění plánů odborů za letošní rok.

Opětovně byla podána informace o Rybářském infomačním systému, kdy se již objevují první zkušenosti z výdeje povolenek přes tento systém a ty zatím vzbuzují velké rozpaky, zvláště pak zaznívají stížnosti na pomalou nebo žádnou podporu help desku a problémy s načítáním brigád.

Zástupci SÚS v Radě ČRS podali informaci z posledního zasedání, kdy se projednával rozpočet Rady, ke kterému měli řadu připomínek, a to především v oblasti zvyšujících se nákladů Rady. Jelikož tyto připomínky nebyly adekvátně vysvětleny, oba zástupci se vyslovili proti rozpočtu. Výbor SÚS jejich postoj podpořil.

Zároveň byl výbor SÚS informován o dalším (už druhém) připraveném dodatku ke smlouvě o spolufinancování RIS, který RIS znovu prodražuje oproti plánovaným nákladům. Zástupci SÚS ho odmítli schválit s tím, že toto podepsat nelze, pokud s tím nebude seznámen výbor SÚS. Ten nyní rozhodl, že SÚS již žádný další dodatek na zvýšení ceny RIS nepodpoří a neodsouhlasí a zavázal statutární zástupce SÚS dodatek nepodepisovat. Podle výboru a platné smlouvy musí řešení a úspory hledat Rada ČRS sama u sebe.

Předchozí dodatek ke smlouvě, který cenu RIS též navyšoval, byl v únoru letošního roku schválen výborem SÚS s velkou nevolí. Výbor SÚS tehdy konstatoval, že je to první a poslední dodatek, který schválí.

Bylo rozhodnuto o zakoupení nákladního vozidla IVECO, které bude provedeno z vlastních prostředků, ostatní vybavení, jako bedny na převoz ryb atd. bude řešeno v rámci dotace.

Výbor vyslovil souhlas se zakoupením části chovného rybníka MO Český Brod.

Členové výboru vzali na vědomí informaci MO Říčany o chystaném slovení Mlýnského rybníka (23. 3. 2024) a následně městem provedení výstavby pochozí lávky kolem rybníka. Po tu dobu bude rybník uzavřen.

Výbor také ocenil výkony a prezentaci našeho územního svazu ertéčkářem Tomášem Spáčilem a slavnostně mu byl předán šek na 50 000 korun (již jsme informovali v samostatném článku).

Členové výboru velkou pozornost věnovali pronájmům vodních ploch na sportovní či další akce. Výbor si vyhodnotil, jak probíhal letošní rok, a co pozitivního našemu územnímu svazu přinesl. Následně bylo rozhodnuto, že na vodních plochách budou povoleny pouze akce LRU SÚS (KP, divize, případně MiČR), akce MO, rybářských kroužků SÚS a charitativní. Všechny ostatní komerční akce (závody) se v příštím roce na vodních plochách neuskuteční a ty tak budou plně k dispozici rybářům (pravidla žádosti o pronájem budou v nejbližších dnech zveřejněny na webu).

(šam)

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 404 181

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS