ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z jednání výboru SÚS… tit

publikováno: 31.01.2022

Výbor SÚS se na svém pravidelném zasedání zabýval připomínkami k Jednacímu řádu ČRS, uzavírkami vodních ploch, ale i letním táborem SÚS či redistribucí pro letošní rok.

Výbor schválil doplnění kárného senátu o další dva náhradníky na celkový počet tří, když se jimi stali Jan Porhansl a Jiří Eichler, a doplnili tak již schváleného náhradníka JUDr. Jaroslava Černíka.

Členové výboru byli seznámeni s tím, že dohoda a způsob řešení pohledávky, kterou SÚS eviduje u MO Rudná, je ze strany místní organizace plněna, proto jsou podle výše složené finanční částky vydávány MO odpovídající počty povolenek a členských známek na letošní rok.

Výbor se rovněž zabýval došlými připomínkami k Jednacímu řádu ČRS, kterých se sešlo 106 a do uceleného materiálu je shrnul místopředseda SÚS Jiří Novák s předsedkyní DK SÚS Mgr. Magdalenou Vondruškovou. Výbor tento materiál schválil s tím, že bude odeslán Radě ČRS, místním organizacím SÚS a připomínky budou zveřejněny na webu SÚS.

Předsedovi SÚS ve spolupráci s místopředsedou SÚS byl výborem uložený úkol do příštího zasedání vypracovat směrnici ohledně poskytování příspěvku SÚS na nájmy revírů a vodních ploch místních organizací, které jsou vloženy do společného rybolovu.

Odbor mládeže podpoří rybářské kroužky, které aktivně v loňském roce pracovaly i ve složité covidové situaci. Jejich seznam předá vedoucí OM na sekretariát a kroužkům bude z prostředků OM proplacena částka do výše 4 000 korun.

Výbor byl rovněž informován o tradičním letním „Táboře s vodníkem“, který pořádá SÚS, a jenž se bude letos konat 6. – 13. 8. v Rekreačním zařízení Štědronín.

Výborem byla schválena redistribuce pro letošní rok ve výši 3,8 mil. korun.

Členové výboru se rovněž pozastavili nad vyčíslenými náklady na rekonstrukci RZ Rady ČRS ve Štědroníně, i samotným záměrem rekonstrukce vybudovat v podkroví zasedací místnost. Výbor SÚS by ještě chápal přebudovat podkroví na další pokoje, v zasedací místnosti smysl nevidí, a proto zástupci SÚS v Radě nebudou pro rekonstrukci hlasovat a už vůbec ne pro navrženou cenu rekonstrukce.

Byla jmenována komise pro výběrové řízení na dodávku úhořího monté, kterou tvoří Ing. Podlesný, Ing. Jedlička a p. Chamlar, náhradníky jsou P. Novák, p. Zahrádka a paní Valtrová.

Členové výboru se zabývali také došlými žádostmi o pronájem vodních ploch Písková Lhota, Stržený a Božkov a s některými žádostmi vyslovili souhlas. Termín uzavírek těchto vodních ploch byl již vydán.

Byly zahájeny administrativní práce na vyčištění sedimentační jímky na Božkově, výlov je plánován na 8. 10. 2022, budou provedeny opravy pravého břehu u přítoku.

Na sekretariátu SÚS probíhá inventarizace majetku, s jejími výsledky bude výbor seznámený na příštím zasedání v únoru.

(šam)

 

Fotogalerie tit

foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 548 215

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS