ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Menu tit

Ze života MO

Akce a závody

Handicapovaní rybáři

Fond na nákup vodních ploch

Jak se stát rybářem

Povolenky

Propagační materiály

Televize SÚS

V4 Team Method Feeder Cup pod záštitou předsedy SÚS tit

publikováno: 29.08.2023

Ve dnech 13. – 15. 10. 2023 se uskuteční na vodní ploše Písková Lhota 1. ročník V4 Team Method Feeder Cup, nad kterým převzal záštitu předseda Středočeského územního svazu Dušan Hýbner.

Závodu se zúčastní vždy po třech týmech z Polska, Maďarska, Slovenska a Česka. Nápad uspořádat takový typ závodu se zrodil v mé hlavě při cestě ze závodu v Maďarsku.

V říjnu loňského roku jsme oslovili s nápadem přímo ČRS, ale tam neprojevili žádný zájem, a tak jsme oslovili předsedu SÚS pana Hýbnera, který nám vyšel vstříc už v loňském roce při pořádání prvního ročníku Method feeder ligy. Nápad ho zaujal a nabídl nám pomoc se závodem, zajištění organizačních věcí, hlavně při komunikaci s maďarským rybářským svazem. Ten dokonce tento závod zařadil do svého, již velmi nabitého sportovního kalendáře, což předpovídalo, že Maďaři pošlou k nám to nejlepší a laťka tak bude nastavena velmi vysoko.

Písková Lhota pak byla jasná volba, jednak z důvodu vynikajícího přístupu z dálnice, hezkým břehům a skvělému zarybnění. Bohužel, typicky method feederovou vodu, tak jak ji známe z Polska, Slovenska nebo Maďarska u nás nemáme a sami jsme zvědaví, zda někdy nějaká v Česku vznikne.

Účastníci poháru jsou již jasní a ze složení týmů je patrné, že přijedou ti nejlepší.

  • ČESKO budu reprezentovat první tři týmy z celkového umístění v Method feeder lize:

HALDORÁDÓ method feeder team CZ pod vedením Tomáše Fyrbacha, zakladatele nejen tohoto závodu, ale i Method feeder ligy, současně je tým nominován i na letošní MS Free method ve španělské Valencii.

BS Method v čele s kapitánem Pavlem Blehem, majitelem firmy BS Rybaření, která se zabývá prodejem rybářských potřeb. Jako druzí z loňské ligy se taktéž nominovali na MS.

SARFIX.CZ method feeder team je třetím do party, kteří se do závodu nominovali naprosto neuvěřitelným výkonem v posledním kolem v Method feeder lize, jenž je doslova vykopl na celkové 3. místo. Kapitánem je Michal Frič, který byl nominován na MS

  • Ze SLOVENSKA dorazí:

HALDORÁDÓ method feeder team SK, tým vedený Peterem Rigó vyhrál poslední dva ročníky slovenské Method ligy. V roce 2021 senzačně získali bronzové medaile na MS Free method v Maďarsku a na MS 2022 v Jihoafrické republice skončili na 6. místě.

BLINKER feeder team SK vedení Jánem Juričinem, majitelem prodejny Blinker fishing shop, kde mimo rybařiny organizuje i závody Method na Slovensku.

SZENZÁL method feeder team přijede v čele s Oszkarem Horvathem, tým je dlouhodobým účastníkem Method ligy a jeho členové se pravidelně umísťují na předních příčkách v závodech na Slovensku a v Maďarsku, letos skončili třetí na domácím šampionátu.

  • Z POLSKA přijedou jejich největší hvězdy:

SOLBAITS team pod vedením polského guru method feederu Přemka Solského, majitele firmy Solbaits, vítěze mnoha závodů v method feederu, učitele methodu na youtube a hlavně vítěze prestižního anglického závodu GOLDEN ROD 2020. 

TEAM akademiafeedera.pl, který vede Marcin Kubalak, vítěz MR Polska, MEUS Challenge Cup 2022 a účastník MS Free Method 2021 v Maďarsku.

FEEDERBAIT Team Bartoše Lelka, kerý je majitelem firmy Feederbait, dlouholetým polským reprezentantem a medailistou z MS klubů v Portugalsku.

Všechny tři polské týmy jsou velmi silné a jsou špičkou v ohromné polské rybářské komunitě.

  • Za MAĎARSKO se můžeme těšit na:

MAROS feeder team, který přijede ve velmi silné sestavě v čele se čtyřnásobným mistrem světa Free method Peterem Bakó!

TOP MIX feeder team, kde jsou bratři János a Richard Petrovics a s nimi Ernó Kerekes. Oba bratři mají letos vynikající formu a jsme zvědaví, jak si povedou v u nás.

PROMIX feeder team přijede ve své elitní sestavě v čele s Danielem Hasznosim, tým obhájil v letošním roce 3. místo na mistrovství Maďarska týmů v Method feederu

Z Maďarska přijedou opravdu elitní týmy, plné účastníků jejich method feederové špičky a účastníci MS.

Kromě samotných závodů, bude od čtvrtka (12. 10.) otevřen zadní sektor, kde budou k vidění výrobky určené k lovu technikou method. Tyto výrobky bude možno na místě zakoupit.

Chtěl bych poděkovat našim partnerům:

Rodinný Pivovar Pacov, který se postará o catering pro závodníky a prodej občerstvení, firma KEY STYLE dodá poháry a medaile, společnost Dellinger, která se zabývá prodejem grilů, nožů a veškerým vybavením pro grilování a kuchyně a dodá věcné ceny, ČRS, z. s., Středočeskému územnímu svazu, jež nám poskytne nejen vodní plochu, ale veškeré zázemí pískovny.

Věřím, že to bude skvělý závod a velmi rád bych pozval všechny příznivce rybolovu ať závodního nebo rekreačního k návštěvě Pískové Lhoty. Tolik rybářských hvězd z ciziny pohromadě uvidíte jen na Mistrovství světa a u nás v Česku. Občerstvení pro návštěvníky bude zajištěno.

Program na pískovně:

Úterý – čtvrtek (10. – 12. 10.)

od 9.00 do 19.00 neoficiální tréninky

Čtvrtek – neděle (12. 10. – 15. 10.)

9.00 – 18.00 bude možnost vyzkoušet a zakoupit produkty pro lov method

Pátek (13. 10.) 

10.00 – 15.00 oficiální trénink

17.15 oficiální zahájení

Sobota (14. 10.)

10.00 – 15.00 závod

Neděle (15. 10.)

10.00 – 15.00 závod

17.30 vyhlášení výsledků

Tomáš Fyrbach, ředitel závodu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 384 805

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS