ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Menu tit

Ze života MO

Akce a závody

Handicapovaní rybáři

Fond na nákup vodních ploch

Jak se stát rybářem

Povolenky

Propagační materiály

Televize SÚS

24hodinový závod handicapovaných rybářů ovládl Jirsa tit

publikováno: 23.08.2023

Kladrubská MO připravila na nádrži Záhorská jubilejní desátý ročník „24hodinového závodu“, jenž se konal 11. - 12. 8. 2023 a zúčastnilo se ho 39 vytrvalců ze všech koutů republiky, kteří v úmorném vedru soutěžili o mety nejvyšší.

Účast byla rekordní a velice nás mrzelo, že jsme cca posledních čtrnáct dnů před začátkem závodu museli odmítat závodníky, kteří se vzhledem k omezené kapacitě nádrže do startovní listiny již nemohli zapsat… Omlouváme se tedy ještě jednou všem kamarádům i ostatním závodníkům, které tato skutečnost postihla, ale bohužel náš rybník není nafukovací.

Opět nás přijelo podpořit několik významných hostů, kteří s naší organizací úzce spolupracují a velkou měrou ji podporují. Tradičně se závodu účastnil zástupce Středočeského územního svazu, vedoucí LRU v plavané Radek Zahrádka, manažer výstavy For Fishing Michal Sedláček a náš dlouholetý kamarád a sponzor se zastoupením Timár doktor Marek Odložilík.

Velkou radost nám udělala účast čtyř reprezentantů ČR v plavané a jejich asistentů, kteří tímto zvedli prestiž našeho závodu.

Rádi bychom vás též informovali o našem poselství „Pomáhat potřebným“. Tak jako vy nám pomáháte a podporujete naši organizaci, tak i my nad rámec pomoci handicapovaným rybářům se občas zapojujeme do projektů, kterým věříme, a které rádi podpoříme. Bylo nám ctí se v rámci 24hodinového závodu připojit k projektu „Sbírka na prostorné auto pro Kristýnku s progresivním onemocněním“. Během víkendu jsme Kristýnce na vozidlo přispěli částkou 16 200,- Kč. Peníze věnovala většina zúčastněných, část peněz jsme věnovali z prostředků za občerstvení pro závodníky. Děkujeme všem, kteří přispěli, a věříme, že se podobná podpora stane na našich závodech každoroční tradicí! Dále můžeme Kristýnce slíbit, že další finanční pomoc bude z Kámik Charity Carp cupu, který je naplánován na polovinu září.    

Průběh 24hodinového klání se nesl ve velmi přátelské, řekněme rodinné atmosféře, ve které jsme uvítali další nové tváře, jež se aktivně zapojily do procesu stmelování kolektivu s handicapovanými a přispěli tak k zásadní myšlence a poslání naší organizace. Děkujeme všem, kteří se zasloužili o organizaci celého závodu, ať už jsou to přípravy revíru před samotným závodem, zajištění gastra nebo pomoc se vším nezbytným v jeho průběhu. Vyzdvihnout bychom tentokrát chtěli Luboše Pivoňku s jeho ženou Maruškou a Honzu Kadlece za dokonalou obsluhu, Libora Radocha za grilovaného divočáka od Maso Třebovle a další dokonalé pochutiny na grilu připravené, Jardu Havla s Maruškou za gastronomické zážitky a pomoc se zajištěním zázemí, jakožto Mirku Naglovou, Pavla Kletečku, Kubu Starého, Petra Kryma, rodinu Komendových a desítek dalších, kteří přiložili ruku k dílu.

V pátečních odpoledních hodinách se k nádrži Záhorská začali sjíždět závodníci a jejich doprovody. Následovala prezentace a losování lovných míst, kterého se ujal předseda organizace Tomáš Kučera. Úderem 19. hodiny, po zakrmení lovných míst, začal samotný vytrvalostní závod. Bylo dovoleno chytat na jeden prut, libovolně vnadit a chytat jakoukoli povolenou rybolovnou technikou. O regulérnost měření se starali sami závodníci, kteří si navzájem kontrolovali ulovenou délku ryb. Na základě zpřísnění pravidel závodu, kdy byla ryba do 30 cm hodnocena pouze třemi body, se většina závodníků uchýlila k lovu ryb „větších“. V úlovcích tentokráte dominoval kapr, chytilo se i pár menších úhořů.  Veškeré úlovky byly po změření opět navráceny vodě! V sobotu ve 14 hodin byl závod ukončen, všichni zúčastnění ve zdraví přežili a mohlo dojít k sečtení a vyhodnocení všech úlovků a následnému vyhlášení výsledků.

Vítězem 24hodinového závodu se stal Jiří Jirsa, který svým výkonem 10 kaprů o celkové délce 515 cm ovládl i disciplínu „kdo chytí největší rybu“ s kaprem délky 77 centimetrů a byl oceněn pohárem, diplomem a hodnotnou cenou od společnosti Wavy Boats, která nám věnovala špičkový echolot Lowrance, za což mnohokrát děkujeme. Jiří počal též s výběrem cen od našich generálních sponzorů, kterými jsou společnosti DK Fishing (zastoupení Saenger v ČR), Delphin a Timár. Stříbrnou příčku si vychytala naše stálice a kamarádka Gábina Tauberová, která na vítěze ztratila pouhé dva centimetry! Gábi se tedy zaslouženě stala i nejlepší rybářkou závodu. Bronz vychytala pravá ruka hospodáře, kterou je kladrubský Pavel Kletečka. Výrobky od našich sponzorů bylo obdarováno ještě dalších 15 závodníků a věříme, že z nich mají velkou radost. Gratulujeme ještě jednou kamarádi!

Desátý ročník byl též příležitostí pro následnou oslavu společných 80. narozenin hospodáře Honzíka a Pavlíčka, kteří ve své režii připravili na sobotní večer perfektní zábavu a další gastronomické zážitky.  V neděli již nezbývalo nic jiného, než poklidit závodní úsek a připravit revír pro každodenní rybolov členů MO Kladruby

Děkujeme tradičně Středočeskému územnímu svazu, Českému rybářskému svazu, všem sponzorům a kamarádům za celoroční podporu

Užijte si zbytek léta, přejeme vám parádní úlovky a těšíme se na další společné shledání na dětských a podzimních rybářských závodech na nádrži Záhorská, které proběhnou o říjnovém víkendu. Propozice včas zveřejníme.

Petrův zdar Vám přejí za ČRS MO Kladruby Tomáš Kučera a Jan Porhansl

 

Soubory ke stažení tit

Výsledková listina

PDF

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 390 720

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS