ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Menu tit

Ze života MO

Akce a závody

Handicapovaní rybáři

Fond na nákup vodních ploch

Jak se stát rybářem

Povolenky

Propagační materiály

Televize SÚS

Prázdninové soustředění na rybníku V Nohavici u Hořovic tit

publikováno: 23.08.2023

Již po sedmé uspořádala MO Hořovice letní prázdninové soustředění pro děti z dětských rybářských kroužků působících pod hlavičkou této organizace a stejně jako v loni využila pro tyto účely krásné prostředí rybníku V Nohavici u Hořovic.

Akce se zúčastnilo celkem 29 dětí a společně s táborem v Praskolesích jsme v letošním roce zajišťovali pobytová soustředění pro 71 začínajících rybářů a rybářek.

Přesto, že většinu dní bylo opravdu slunečných, zažili jsme i průtrž mračen a v noci opravdovou zimu. Děti však všechno bez problémů zvládly a pobyt u vody si opravdu užívaly. No a pro jeho zpestření jsme pro ně připravili i různé doplňkové programy.

S ukázkou protipožární techniky přijeli v rámci prevence příslušníci hasičského záchranného sboru z Hořovic a dovednosti v lovu ryb na plavanou nám přijel ukázat závodník v této disciplíně pan Jaromír Klika. Příjemná byla také procházka do cukrárny na zmrzlinu a společná diskotéka uspořádaná v předvečer ukončením tábora, které se zúčastnili i někteří rodiče. Nikdo v té době samozřejmě netušil, že dotazy směřované na spolupráci hasičů a letecké hasičské služby budou za několik dnů při hašení požáru v průmyslové zóně Žebrák tvrdou realitou.  

Tím hlavním zájmem pro děti však zůstalo rybaření, a to byl i záměr letního soustředění na Nohavici. Na prvním místě se s celkovým počtem 934 cm umístil Radek Mackovič, druhé místo s celkovým počtem 322 cm obsadil nováček Jindřich Eschner a na třetím místě s celkovým počtem 279 cm ulovených ryb skončil Jáchym Farář. Bramborovou medaili, tedy čtvrté místo s celkovým počtem 239 cm obsadil Samuel Pastucha.

Největší ulovenou rybu – kapr 53 cm, chytil další benjamínek našeho soustředění Jiří Slavík. Vítězové obdrželi z rukou pořadatelů poháry, pamětní medaile a hodnotné ceny. S prázdnou však neodcházeli ani ostatní účastníci, každý z nich obdržel nějakou cenu a drobné rybářské vybavení.

Děti zkrátka prožily opravdu krásný týden plný zážitků a dobrodružství a jako vždy je na závěr potřeba poděkovat všem těm, kteří nám pomáhají podobné akce uspořádat. Děkujeme členům hasičského záchranného sboru Hořovice a panu Klikovi. Děkujeme panu Koželuhovi za zajištění stravování v době prázdnin, a to i pro děti s bezlepkovou dietou. Dále společnosti VAK Beroun za bezplatné zajištění cisterny s pitnou vodou na oba táborové turnusy. Za opravdu velkou součinnost děkujeme MO Hořovice a jeho nadřízenému orgánu SÚS. No, a to největší poděkování již tradičně patří městu Hořovice, které naši činnost s dětmi již dlouhodobě podporuje, a i tato akce byla uspořádána za jeho finanční podpory.

Jan Rogos, jednatel MO Hořovice

 

 

 

  

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 389 032

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS