ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

SÚS zakoupil rybník Světlá tit

publikováno: 13.03.2024

Středočeský územní svaz zakoupil rybník Světlá, který se nachází u Světlé nad Sázavou, v kraji Vysočina, 6 km od hranice Středočeského kraje. Rozloha vodní plochy je 1,9 ha. Celková rozloha je 3 ha, neboť vlastníme přilehlé pozemky a příjezdovou cestu.

Cena nového rybníka byla 6 490 000 korun a byla uhrazena z Fondu na nákup vodních ploch.

Rybník byl zkolaudován v roce 2022. Je napájen z žebráckého potoka. Vodní plocha byla využívána pro sportovní rybolov. Rybník je vybaven bezpečnostním přelivem, hráz je sypaná a zhutněná. Zařízení výpusti je z prefabrikovaného betonu s plastovým výpustním potrubím. Boční bezpečnostní přeliv je z kameninové rovnaniny, která je nasucho zajištěna betonovými prahy.

Rybník bude registrován jako vodní plocha v celoročním mimopstruhovém režimu, avšak v době od 1. 11. do 31. 3. zde bude povolen pouze lov přívlačí a muškaření a lov na dírkách (pokud to počasí dovolí).

Rybolov se bude řídit veškerými pravidly a podmínkami k odlovu, kterou jsou stanoveny pro všechny vodní plochy SÚS a jsou zveřejněny na webu www.crs-sus.cz, tzn. i placení místenky a povinnost mít stažené oprávnění.

Místenky se budou platit prostřednictvím odeslané SMS, a to ve výši 25 Kč pro mimopstruhový režim, ve tvaru HOSVE25 na tel. č. 90211 a ve výši 50 Kč ve tvaru HOSVE50 na tel. č. 90211 v době, kdy se bude lovit přívlačí a muškařením.

Zdejší vodní plochu budou moci využívat naše MO, které jsou v dojezdové vzdálenosti 40 km, jako jsou Vlašim, Žleby, Dolní Kralovice, Zruč nad Sázavou, Vlastějovice, ale i další rybáři, kteří jsou držiteli celosvazové, celorepublikové či středočeské územní MP povolenky.

„Osobně jsem z některých míst zaznamenal kritiku nákupu, ale přiznám se, že jí vůbec nerozumím. Měli bychom mít spíše radost, že jsme získali další vodní plochu, která doposud sloužila soukromému rybolovu a z privátního sektoru ji vkládáme do společného rybolovu. Přijde mi to spíš jako závist, ale s tím umím žít a radost mi to nekalí. Já jsem rád, že jsme se tak rozhodli a velmi rychle nákup zrealizovali, protože především pro náš územní svaz je to skvělá investice do našeho majetku,“ uvedl předseda Dušan Hýbner.

Rybolov na rybníku Světlá bude zahájený 1. 5. 2024.

(šam)

 

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 403 232

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS