ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Menu tit

Aktuálně

Vodní plochy v režimu rybníkářství

Pověření rybníkáře ke kontrole

Oprávnění k odlovu – podmínky

Formulář oprávnění k odlovu

Pravidla mimopstruhový režim

Pravidla pstruhový režim

Mapa - Rybníkářství SÚS

Pronájem vodní plochy

Národní kolo Zlaté udice 2023 tit

publikováno: 19.06.2023

Ve dnech 16. až 18 června proběhlo letošní Národní kolo Zlaté udice, které uspořádal Středočeský územní svaz ve spolupráci s MO Mladá Boleslav a dalšími partnery soutěže.

Zlatá udice je tradiční všestranostní rybářská soutěž pro děti a mládež, pořádaná od roku 1974. Soutěžní disciplíny jsou rozděleny do tří základních okruhů.

Prvním disciplínou jsou rybářské znalosti, které se skládají ze znalostního testu a z poznávání ryb, rostlin a živočichů.

Druhou disciplínou lov ryb plavanou, chytá se dvě kola po dvou hodinách.

Třetí disciplínou je rybolovná technika, při které se prověří nahazování na terče kapkou i muškou, součástí je rovněž nahazování do dálky opět kapkou i muškou pomocí muškařského prutu.

Každý územní svaz reprezentovalo šest dětí vybraných z místních, okresních a krajských kol. I v letošním roce byla úroveň připravenosti dětí na opravdu vysoké úrovni, ve všech disciplínách by někteří jen těžko našli rovnocenného soupeře z dospělých rybářů.

Nejcennější trofej za vítězství družstev si odvezl Moravský rybářský svaz, následovaný ÚS pro Moravu a Slezsko a Východočeským územním svazem.

První dva týmy nás budou reprezentovat na obdobné mezinárodní soutěži Zlatý Blyskáč na Slovensku. V kategorii žáků první místo vyrovnaným výkonem vybojovala Nikola Dreslerová (ÚS pro Moravu a Slezsko), před druhým Matějem Kunčarem a Janem Čermákem (oba MRS).

Kategorii žákyň vyhrála Martina Hurníková (ÚS Praha) před Annou Janečkovou (Východočeský ÚS) a Lucií Sobkovou (Jihočeský ÚS).

Pohár za vítězství v kategorii juniorů si odvezl Robert Traj (MRS), druhé místo obsadil Jakub Krutina (Západočeský ÚS), místo třetí Dominik Dresler (ÚS pro Moravu a Slezsko).

Pochvalu ovšem zaslouží všichni závodníci, kteří k přípravě a závodu přistoupili opravdu poctivě a možná, i díky této soutěži, z nich vyrostou naši více než rovnocenní následovníci.

Ocenit a podpořit závodníky dorazil předseda odboru mládeže Rady ČRS Jiří Marek, předseda MO Mladá Boleslav Jan Bačina, předseda Středočeského územního svazu Dušan Hýbner a v neposlední řadě předseda ČRS Dr. Karel Mach, který soutěž sledoval celý víkend.

Poděkování za uspořádání patří týmu pořadatelů v čele s ředitelem soutěže Janem Linhartem, Středočeskému územnímu svazu, Radě ČRS, MO Mladá Boleslav, DDM Mladá Boleslav, Botanickému ústav AV ČR, společnosti Mikbaits – Michal Kučera, Rybářským potřebám Křepelková, 8. ZŠ Mladá Boleslav, statutárnímu městu Mladá Boleslav.

Oto Hlaváč, jednatel MO Mladá Boleslav

 

Soubory ke stažení tit

Výsledky Zlatí udice - celostátní kolo

PDF

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 696 126

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS