ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Vodníci v Čelákovicích – 73 dětí tit

publikováno: 08.10.2023

V pátek (6. 10.) přivítali čelákovičtí rybáři u Labe v rámci akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ 73 dětí ze třetích tříd místní Základní školy Kamenka. Do akce se naše organizace zapojuje pravidelně každoročně a vždy s velkým ohlasem.

Pro žáky byla připravena tři stanoviště, nejprve je však přivítal jednatel MO Čelákovice Petr Duník a předseda Jiří Eichler, kteří jim vyprávěli, kdo vlastně rybáři jsou, co dělají a jakou mají historii v Čelákovicích. Následně byly děti rozděleny do čtyř skupiny a vyrazily za aktivitami.

Na prvním stanovišti jednatel seznámil žáky s okolní florou a faunou a ukázal jim ryby, které lze ulovit v našich tůních a v Labi.

Druhé stanoviště bylo věnované rybolovné technice, kde děti pod vedením vodníka a vodnice zkoušely nahazovat na terče a každý zásah byl po zásluze odměněn jásotem. 

Na dalším stanovišti byl lov ryb. Pro naše malé hosty byly připraveny biče a mohli si vyzkoušet nejen ulovit rybku, ale i napíchnout červa. Inu chtělo se jen ouklejím, ale každá ulovená byla oslavena jako přinejmenším velryba a radost v byla v celé skupině vždy obrovská.

A protože z urputného lovu vyhládlo, tak na dalším stanovišti bylo připraveno občerstvení (buřty a limonády).

Ještě, než jsme se s dětmi rozloučili, obdrželo každé z nich tašku s drobnostmi, které vždy připravuje Středočeský územní svaz a pozvání do našeho kroužku.

Závěrem chci poděkovat všem našim členům, kteří se na celém dopoledni podíleli, že si i přes nabitý pracovní program našli čas a zorganizovali pro děti tuto krásnou akci.

Jiří Eichler, předseda MO Čelákovice 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 486 656

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS