ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Češi na MS v plavané sedmí tit

publikováno: 15.09.2023

Ve dnech 4. – 10. 9. proběhlo poblíž španělského městečka Mequinenza, na přehradě řeky Ebro, 69. Mistrovství světa v lovu ryb udicí na plavanou.

Do české reprezentace pod vedením trenéra Romana Pokorného a jeho asistenta Michala Porteše se dostal Josef Konopásek, Matej Jiří, Petr Klásek, Zdeněk Polívka a Středočech Aleš Flanderka.

Již od prvních tréninkových dnů bylo jasné, že se bude chytat velké množství menších cejnků. Jako bonusové ryby se daly lovit karasi, candáti, kapři, a především sumci všech velikostí, kterých bylo takové množství, že organizátoři stanovili zvláštní pravidlo o zastropování maximální váhy ryb. To v praxi znamenalo, že každá ulovená ryba nad pět kilo, byla počítána do výsledků „pouze“ o váze 5 kg, tedy 5000 CIPS bodů.

Tréninky nevypadaly špatně a věřili jsme, že obhajoba medailových pozic z posledních dvou let by se mohla povést. Chybělo nám však trochu toho sportovní štěstíčka, a to především při losu na sektoru C, kde se nacházela tři pro lov velmi nevhodná místa s hloubkou kolem deseti metrů a velkými balvany na dně. Náš los jednoho z nich už dopředu znamenal boj o zadní příčky v tomto sektoru. Na ostatních sektorech jsme neobsadili všichni top umístění, abychom tuto ztrátu zcela eliminovali. Výsledek po sobotě bylo desáté místo z 23 národů.

Do neděle jsme nastoupili opět s velikým odhodláním, co nejvíce vylepšit naše pořadí a poprat se o každou příčku. Tentokrát jsme se problémovým místům vyhnuli a výsledek byl o poznání zdařilejší. Dokonce tak zdařilý, že jsme se přiblížili na dostřel bronzové příčky. Ta nám ale přesto zůstala vzdálena, protože se v několika bodech sešlo hned několik týmů a my brali celkové 7. místo.

Děkuji za podporu.

Aleš Flanderka

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 422 152

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS