ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Charitativní Kámik Cup na pískovně odstartoval tit

publikováno: 13.09.2023

Dnes na Pískové Lhotě odstartoval charitativní závod Kámik Charity carp cup, který se koná s podporou našeho územního svazu. Jako každý rok, tak i letos má charitativní rozměr a výtěžek bude věnován dvěma dětem.

Do pískovny se sjeli rybáři s velkým srdcem. Již před závody kluci z Kámika otevřeli transparentní účet, na kterém k dnešnímu dni dokázali mezi sebou vybrat přes 134 000 korun! S příspěvky pak pokračovali i na pískovně do připravené pokladničky...

„Hluboce před vámi smekám, jací jste, a co jste dokázali, a co dokážete každý rok,“ uvedl předseda SÚS Dušan Hýbner, který se slavnostního zahájení zúčastnil.

SÚS poskytl závodu nejen vodní plochu, ale rovněž zafinancoval nádherné poháry pro vítězné týmy, které jsou ručně vyráběny na Slovensku.

„Výtěžek z těchto závodů půjde na Kristýnku a na Bertíka, dále přispějeme kladrubským handicapovaným rybářům a pak mám jedno překvapení na neděli, doufám, že to vyjde a dokážeme pomoci ještě jednomu člověku, ale to si zatím nechám pro sebe,“ uvedl organizátor závodu Pepa Šulc.

Už dnes převzali rodiče Kristýnky šek na 50 000 korun, neboť se nemohou nedělního ukončení závodu zúčastnit (vydáme samostatně).

Na Kristýnku jsme vybírali i v našem územním svazu, kdy se podařila cílová částka 450 000 korun na nové auto, kam by se vešel Kristýnky větší vozík, vybrat ještě před jejím ukončením a její příběh je u nás dobře známý.

Malý Bertík obdrží v neděli rovněž šek na 50 000 korun. Trpí vrozenou vadou míchy a má deformované dva obratle. Jde o ojedinělou vrozenou vadu, a ta zapříčiňuje omezenou hybnost a menší citlivost nožiček. V necelých dvou letech se díky tomu Bertík zatím není schopen sám postavit ani posadit, kromě „W“ sedu. Bertíkovy vyhlídky do budoucna jsou nejisté, ale je zde naděje, že díky intenzivním neurorehabilitacím dosáhne určitých pokroků a jednou se sám zvládne postavit. Peníze ze sbírky budou použity na úhradu Bertíkova pobytu v Centru Hájek ve Štáhlavech. Toto centrum se zabývá intenzivními rehabilitacemi a má velmi dobré výsledky. Bertíkovi by zde mohli pomoci s posílením celého těla a zlepšit způsob lezení. Jedná se o čtrnáctidenní pobyt, jenž by byl hrazen ze soukromých prostředků. V případě, že bude vybráno více peněz, budou použity na rehabilitace, na které Bertík dojíždí 2 týdny v měsíci, a které rovněž nehradí zdravotní pojišťovna.

Na pískovně bude do neděle závodit 19 týmů, které si po slavnostním zahájení vylosovaly lovná místa a bitva o kaprařské poháry mohla začít.

(šam)

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 416 518

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS