ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Domácími šampiony Kozlovský a Purkrábková tit

publikováno: 28.04.2024

O víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen.

Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany.

V pátek byly na programu nejprve tréninky, kdy ryby s lovícími příliš nespolupracovaly, večer pak proběhlo slavnostní zahájení, kterého se zúčastnili Marek Odložilík, který všechny závodníky obdaroval welcome balíčky od firmy Timár Mix a předseda ČRS Dr. Karel Mach, jenž sledoval závody po celý víkend.

Na samotné mistrovské závody se ryby umoudřily a nejčastěji lovenou rybou byl cejn.

V sobotu se mezi handicapovanými nejvíce dařilo Petru Svatošovi, který nalovil přes 15 kg ryb, mezi ženami Markétě Nováčkové, která ulovila téměř 20 kg ryb.

Pozadu však nezůstali ani ostatní závodníci, a tak vše bylo do neděle otevřené. A v té se nejvíce dařilo Radimu Kozlovskému, jenž si nalosoval místo na začátku v sektoru B, takzvaného „fořta", což proměnil v úlovek přes 21 kg ryb, čímž si zajistil celkové vítězství. Po zásluze tak byl korunován králem plavané handicapovaných rybářů pro rok 2024. Druhý skončil středočeský Petr Svatoš a třetí byl polský závodník Andrzej Wacha.

V ženách pak neděle patřila Středočešce Haně Pukrábkové, jejíž výsledek přes 20 kg ulovených ryb z ní udělal vítězku dne a o celkovém jejím vítězství nakonec rozhodl počet CIPS bodů, když součet umístění měla stejný, jako celkově druhá Markéta Nováčková. Třetí místo brala Jana Štiková.

V družstvech se na prvním místě umístil polský tým ve složení Andrzej Wacha a Marcin Lebeda, druzí skončili Kladrubáci Radim Kozlovský s Martinem Kovářem a třetí byl další kladrubský tým Petr Svatoš s Emanuelem Vyhlídalem.

Slavnostního vyhlášení se zúčastnili předseda SÚS Dušan Hýbner, předseda ČRS Dr. Karel Mach, vedoucí oddělení sportu ČRS Jitka Chybová a trenér české reprezentace handicapovaných rybářů Vladimír Vyslyšel, který zároveň oznámil nominaci na červnové mistrovství světa v Bulharsku, kde nás budou reprezentovat pánové Kozlovský, Svatoš, Omamik, Krym a Vyhlídal.

Každý závodník si odnesl ceny od firmy DK Fishing, která dodává na český trh výrobky značky Saenger.

Poděkování patří všem závodníkům za jejich výkony a fair play chování, velké poděkování míří k ČRS, který obě dvě mistrovství finančně zajišťuje, také organizátorům závodu MO Kladruby a MO Mělník za zapůjčení a přípravu závodní trati.

„Gratuluji všem vítězům a vítězkám a držím jim palce na mistrovství světa. Zároveň chci poděkovat místní organizaci Mělník za zapůjčení revíru a největší moje poděkování patří místní organizaci Kladruby, která oba šampionáty organizačně zajišťovala. Vyzdvihnout bych chtěl Honzu Porhansla, který tu s týmem lidí kolem sebe odvedl velký kus práce a děkuji ji jim za vše, co pro handicapované rybáře dělají,“ uvedl Dušan Hýbner.

(šam)

Soubory ke stažení tit

Výsledková listina jednotlivci handicap MiČR Mělník 2024

PDF

Výsledková listina ženy MiČR Mělník 2024

PDF

Výsledková listina družstva handicap MiČR Mělník 2024

PDF

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 861 949

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS