ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Regionální setkání místních organizací tit

publikováno: 20.02.2024

V sobotu 17. února proběhlo regionální setkání místních organizací v areálu sádek MO Beroun. Akce vznikla v roce 2018 prvotně z nápadu MO Hořovice a v tomto roce byla uspořádána také v areálu berounské organizace.

Na místě byli přítomni zástupci MO Příbram, Jince, Hořovice, Zdice, Králův Dvůr, Beroun a Loděnice. V rámci programu byly diskutovány tyto body.

Sjednocení členského příspěvku a brigádnických hodin. K bodu byl představen návrh na sjednocení poplatku za členský příspěvek a poplatek za brigádnickou činnost. Diskuse proběhla na úrovni výrobních organizací, které jsou na brigádnické činnosti v rámci produkce ryb závislé. Na místě se dospělo k jasnému závěru, že pro výrobní organizace, je takovýto postup neakceptovatelný z důvodu narušení chodu péče o revíry, zajištění výlovů a vysazení ryb do revírů. Všichni přítomní požadují zachování možnosti odpracovat brigádnickou povinnost a považují toto za zcela zásadní. K nápadu na sjednocení poplatku za členský příspěvek a brigády bylo jednohlasně řečeno, že s tímto nápadem přítomní nesouhlasí. V případě, že by došlo ke zrušení možnosti odpracování části příspěvku – brigádnické povinnosti, jednalo by se, dle přítomných o zánik, hospodářské činnosti výrobních organizací.

Navržena byla varianta stanovení spodní hranice za 1 neodpracovanou brigádnickou hodinu. Po diskusi byla navržena spodní hranice výše za 1 neodpracovanou hodinu a to 70 Kč a minimálně 10 brigádnických hodin odpracovaných rok. Tento návrh byl jednomyslně přijat. Návrh doporučují přítomní prezentovat v rámci SÚS a Rady ČRS.

Dále byl diskutován program RIS a činnost místních organizací v tomto systému. Ohledně fungování programu RIS je požadováno, aby fungoval v takovém rozsahu, který byl objednán, dle smlouvy o dílo. S navyšováním finančních prostředků nad rámec SOD a rozsahu programu, dle této smlouvy přítomní nesouhlasili. Přítomní vyslovili poděkování SÚS za tiskárny a PC, které poskytl SÚS pro činnost v rámci systému RIS. Přítomní dále vyslovili spokojenost s podporou od pana Kočici v rámci RIS.

Ohledně diskuse k hospodaření na revírech byl vznesen návrh na vysazování pouze odkrmeného úhoře. Vysazování úhořího monté do Berounky, Litavky a červeného potoka považují organizace za neefektivní, většina monté skončí jako potrava pro jiné druhy ryb.

V rámci diskuse pak byly řešeny postupy při náhradě škody způsobené vydrou, efektivita stanovené horní míry kapra a problémy se zajištěním přítoku vody do vodních ploch. Setkání mělo pro přítomné přínos a narazili jsme na řadu problémů, se kterými je možné organizacím pomoci a usnadnit jim tak jejich činnost. Těšíme se na další setkání v příštím roce, kdy bude setkání hostit MO Příbram.

Ing. David Grunt

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 445 354

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS