ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Středočeši se účastnili MS Method feeder tit

publikováno: 27.11.2023

Středočeští závodníci David Pátek a Martin Pohůnek se zúčastnili Mistrovství světa v method feederu, které se ve dnech 18. – 19. 11. 2023 konalo ve španělském městě Fortaleny.

Do dějiště šampionátu česká výprava přicestovala týden před jeho startem, kdy po dnu volna po cestě následovalo čtyřdenní trénování na závodním úseku, který se dělil na dvě části s velmi rozdílnou obsádkou ryb.

Že to nebude lehký závod jsme všichni věděli již před samotným mistrovstvím. Zarybnění nebylo početné, trať byla sama o sobě velmi nevyrovnaná a záleželo na losu, zda se dostaneme na úsek s větším výskytem ryb.

Mistrovství se účastnilo 25 závodních týmů z 16 států, takže konkurence byla obrovská. Tréninky ve čtyřech boxech po dvou v obou sektorech nám spíše zamotaly hlavu. Hodně týmů se spoléhalo na chytání na červy a dávali je i lepené arabskou gumou do krmítka. My popravdě moc tento styl neznáme, jelikož u nás se method feeder chytá bez živé, ale snažili jsme se na to, co nejvíce adaptovat.

Ve čtvrtek po tréninku se konalo nádherné zahájení šampionátu s průvodem přes město, kde se nám dostalo vřelého přijetí místních obyvatel.

Sobotní závod se týmu se příliš nevydařil. Nejlepšího výsledku dosáhl David s 16 rybami a sektorovým 3. místem.

Druhý den to bylo ještě těžší. Díky razantní změně počasí se ulovilo méně než polovina ryb ze soboty a sektory byly ještě divočejší.

Nejlépe si vedl tým Rumunska, následovaný Polskem a třetí místo obsadili skvělí závodníci z JAR.

Nám se závod nevydařil, ale byl pro nás obrovskou školou a získali jsme spoustu poznatků, na čem je třeba do budoucna zapracovat.

David Pátek a Martin Pohůnek

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 558 221

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS