ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Situace na jezeře Sadská tit

publikováno: 21.10.2023

Včera do pozdních nočních hodin prokysličovalo vodu přes deset jednotek dobrovolných hasičů z okolí a několik dobrovolníků brázdilo hladinu jezera čluny. Podařilo se tak zvýšit množství rozpuštěného kyslíku ve vodě. Ryba se stáhla od břehů a hladiny.

Na místě nocovalo a hlídkovalo několik dobrovolníků, kteří obsluhují čerpadla. Ráno byla situace vlivem večerní činnosti stabilizovaná, ryba u hladiny a břehů nebyla, plánovaný odlov tedy neproběhl, ale hodnota měřeného kyslíku ve vodě je stále kritická a dá se očekávat opět výrazný ranní deficit.

MO ve spolupráci s SÚS na místo dopravila další techniku, která bude okamžitě instalována na vodu. Na jezeře působí v tuto chvíli i jednotka dobrovolných hasičů Milovice.

Bude probíhat i nadále okysličování vody areatory a čerpadly, obsah kyslíku bude pravidelně měřen, na pondělí se plánuje vápnění.

Po dohodě s předsedou MO Nymburk Davidem Hrstkou zahájíme v příštím týdnu jednaní s významnými vlastníky pozemků v jezeře Sadská i břehů, Povodím Labe a příslušnými orgány o možnostech vybudování přítoku do jezera z Labe nebo jeho propojení.

V současné době nezbývá nic jiného než měřit kyslík, monitorovat, provzdušňovat…. Vše kolem těchto opatření řídí uživatel revíru MO Nymburk.

Děkujeme všem dobrovolníkům a hasičům za pomoc.

Dušan Hýbner, předseda SÚS

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 446 069

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS