ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Rybářský tábor MO Bystřice na jihu Čech tit

publikováno: 08.08.2023

MO Bystřice již počtvrté uspořádala dětský rybářský tábor (29. 7. - 5. 8.). Oproti předchozím rokům jsme zvolili nové místo, kemp Krkavec u Veselí na Lužnicí, kterým protéká krásně meandrující Nežárka a nedaleko se nachází pískovny Vlkovská a Horusická.

Tábora se zúčastnilo 24 dětí, zdravotnice a pět vedoucích.

Po příjezdu a ubytování se vyrazilo k vodě obhlédnout terén, děti byly rozděleny do čtyř družstev, došlo k předání informací k revíru a děti se dozvěděly, co je bude během pobytu čekat.  

Počasí nám moc nepřálo, takže jsme mu museli přizpůsobovat denní program, ale jak se říká: „Není špatné počasí, jen špatně oblečený rybář“.

Pro děti byla připravena celotáborová soutěž, v níž se mimo jiné hodnotil počet ulovených ryb, rybářské znalosti a dovednosti, ale také úklid chatek.

Na každý den byly připraveny dovednostní soutěže, sportovní aktivity atd.  

Úterní dopoledne bylo obzvlášť deštivé, a tak jsme vyhlásili turnaj v prší, u kterého jsme se neuvěřitelně pobavili.

Ve středu a ve čtvrtek jsme uspořádali rybářské závody na Vlkovské pískovně. Tímto chci poděkovat za zapůjčení vozidla od SDH Tožice, díky kterému nebyl problém převážet děti i s vybavením na pískovnu a zpět.

Moc ryb se první den nenachytalo, ale ve středu dopoledne bylo na pískovně provedeno zarybnění a kapři začali brát hned následující den. Děti si parádně zachytaly.

Největší ulevenou rybou byl amur o délce 97 cm a váze přes 12 kg, ryba byla vrácena do vody.

V pátek jsme vyhlásili výsledky rybářských závodů, celotáborové hry a byly předány ceny za největší dravou a nedravou rybu.

Na základě výsledků z celotáborové hry pak byly dětem rozdány táborové peníze – šupinky, za které si mohly v našem táborovém obchůdku nakoupit různé rybářské vybavení, drobnosti na rybařinu, krmení a také cukrovinky.

Večer jsme pekli buřty, grilovali ryby a na přání dětí se konala diskotéka.

V sobotu nás bohužel čekalo balení, úklid chatek a cesta domů.

Rád bych touto cestou poděkoval všem sponzorům: městu Bystřice, ČRS SÚS, MŠMT ČR, SDH Tožice, pí. Faktorové – rybářské potřeby Sedlčany, PEFA Pavel Faktor výrobce splávků, WPOcarp Petr Štěpánek Bystřice, ChemPesta a.s. a M. Bradovi

Dále chci poděkovat vedoucím kroužku za pomoc s přípravou a realizací tábora: hlavnímu vedoucímu LRT Petru Škvorovi a vedoucím Petru Bervidovi, Miloši Repetnému, Michalovi Bradovi a zdravotnici Marcele Kadeřábkové

Věřím, že se všem na táboře líbilo, každý si ho užil a v roce 2024 se opět v létě sejdeme.

Za tým vedoucích Vítězslav Maier

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 563 155

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS