ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Plaňanští rybáři se zúčastnili výstavy o životní prostředí tit

publikováno: 03.05.2023

Naše místním organizace Plaňany přijala pozvání aktivně se zúčastnit výstavy o životním prostředí v rámci Dne země, která se konala ve dnech 26. – 27. 4. 2023 v Kulturním domě Kolín, a kterou organizoval Odbor životního prostředí MÚ Kolín.

V rámci soutěžních stanovišť jsme si pro děti připravili seznámení s živočichy a rostlinami žijících ve vodě a kolem ní. Ti nejmenší, kteří ještě neumí psát, odpovídali na otázky z Vodníkovi naučné stezky.  Dále jsme si s dětmi povídali o rybách a rybářství. K vidění byly fotografie z činnosti naší místní organizace, rybářských kroužků a soutěží v LRU plavaná. Nechyběly ani poháry a medaile získané našimi závodníky a historické pruty. Velkým lákadlem bylo akvárium s živými rybami, které nám připravil pan Štěpán Romočuský z Rybářství Miškovice.

V průběhu obou výstavních dní tuto akci navštívilo přes 4 000 dětí a studentů z mateřských, základních a středních škol nejen z Kolína, ale i z okolních obcí, buď v rámci vyučování nebo v doprovodu rodičů.

Za splnění soutěžního úkolu dostal každý účastník razítko, které poté u stánku s odměnami vyměnil za připravené ceny. Ti opravdu snaživí si odměnu odnesli i přímo od nás. Díky odboru mládeže Středočeského územního svazu jsme mohli děti obdarovat rozvrhy hodin, balónky, tužkami, omalovánkami a spoustou dalších reklamních předmětů. Pedagogům jsme pak poskytli plakáty ryb, aby je měly děti ve třídách stále na očích.

Rádi bychom touto cestou poděkovali Adamovi a Radimovi, studentům 2. ročníku Střední obchodní školy Kolín, kteří nám byli po celou dobu akce k dispozici a moc nám pomohli.

Na závěr děkujeme odboru životního prostředí, že jsme mohli být součástí této akce a těšíme se na další spolupráci.

Hana Purkrábková, MO Plaňany

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 378 589

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS