ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z jednání výboru SÚS… tit

publikováno: 03.04.2023

Výbor SÚS se na svém pravidelném zasedání věnoval, kromě jiného, jarnímu zarybňování, vozovému parku či hodnocení probíhajících členských schůzí.

Členové výboru byli seznámeni s průběhem napouštění Němčic, kde došlo již k prvotnímu zarybnění kapry. Je předpoklad, že během dubna se voda dostane na svou provozní hladinu a rybolov se tak vrátí na původní lovné úseky.

Výbor se rovněž zabýval obnovou vozového parku SÚS, kdy IVECO dosluhuje, stejně tak jako Toyota. Byly předloženy alternativy na zakoupení nových vozidel s tím, že by měly být pořízeny s využitím dotace. Rozhodnutí padne až po předložení konkrétních nabídek na základě požadovaných parametrů vozidel.

Jednatelka byla MO Nymburk požádána o připomínkování návrhu na úpravu zarybňovacího plánu na revíru Sadská, konstatovala, že je sepsána správně a MO ji odešle na Krajský úřad Středočeského kraje.

Předseda dozorčí komise SÚS Ing. Neuman se seznámil se zprávou inventarizační komise a konstatoval, že nebyly zjištěny žádné nedostatky.

Výbor schválil uzavření části břehu pískovny 19. 5. od 6.00 do 16.00 hod z důvodu konání rybářských závodů Policií ČR.

Členové výboru byli informováni o pokračujících pracích na Jednotném informačním systému, který by se měl posunout do fáze testování.

Hovořilo se rovněž o průběhu jarního zarybňování, které zatím probíhá velmi dobře, a to i přesto, že násada se složitě shání a její cena roste. Bylo konstatováno, že redistribuce kaprů jde podle plánu, zbývá ještě dodat 24 tun.

Výbor ocenil, že přes všechny potíže se podařilo, na rozdíl od minulých let, získat 42 metráků tržní štiky, což stačí na pokrytí ZP.

Jednotliví členové výboru podali zprávy z členských schůzí, kterých se zúčastnili jako delegáti SÚS. Ve většině se shodli na tom, že je ze strany členů malý zájem o dění v organizacích, což odpovídá i nízké účasti, malá snaho něco měnit, navrhovat a téměř nulová diskuze. Poměrně výraznou nevoli napříč navštívenými členskými schůzemi vyvolává RIS s tím, jak se funkcionáři postupně začínají seznamovat s požadavky směrem k MO.

Opravné zkoušky na člena rybářské stráže se budou konat v budově sekretariátu SÚS 16. 5. Všichni neúspěšní žadatelé již byli vyrozuměni.

Na závod O pohár předsedy SÚS obdržel náš územní svaz kromě záštity ministra zemědělství i dotaci ve výši 40 000 Kč.

(šam)

 

 

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 380 462

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS