ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Pruhy, tečky, zuby z pískovny tit

publikováno: 02.11.2022

V neděli (30. 10.) proběhl na vodní ploše Písková Lhota II. ročník přívlačového závodu Pruhy, tečky, zuby z pískovny N.O 2 - Pohár SÚS.

Oproti minulému roku jsem se rozhodl posunout závod o měsíc dříve a myslím, že to pomohlo jak rybám, tak rybářům a rybářkám, kteří se nemuseli třást zimou. Počasí vyšlo náramně a užili jsme si krásný, slunečný den.

Závodníci se začali scházet na registraci kolem šesté hodiny ranní, kde pro ně bylo připraveno pohoštění, a nakonec se dostavilo přes pět desítek účastníků. Po občerstvení, rozlosování lovných míst a seznámení se s pravidly, se všichni rozešli na svá stanoviště. 

Ráno bylo zahalené do mlhy, která nám postupně rozkrývala krasy této vodní plochy. První náhozy a dopady nástrah na hladinu byly plné očekávání. Díky velké druhové rozmanitosti, kterou pískovna skýtá, byla i taktika a volba nástrah, kterou použili jednotliví závodníci, velmi rozlišná. Někdo se soustředil na malé nástrahy a cílil spíše na vysazené pstruhy a pruhované bandity. Jiní zase volili větší štikové nástrahy a zkoušeli ulovit nějakou zubatou královnu, která tuto vodu obývá.

Závodilo se na čtyři kola a každé z nich bylo jiné, jak v počtu ulovených ryb, tak i v druhovém složení. Podařilo se ulovit krásné štiky, okouny a pstruhy.

Po obědové pauze se udělalo krásně a bylo to spíše na krátký rukáv než zimní bundu, jak by napovídalo datum. Ovšem ani slunce na obloze a nebe bez mráčku nezabránilo rybám k útokům na umělé nástrahy. V posledních dvou kolech se chytaly spíše v částech revíru s rákosovým polem a stromy nad vodou, kde hledaly úkryt před sluncem a číhaly na svoji kořist.

A jak to celé dopadlo?

Celkový počet ulovených ryb se zastavil na počtu 103 kusů. Největší ulovenou rybou byla štika o délce 71 cm, kterou ulovil Martin Červinka, největší ulovený okoun měřil 31 cm a přelstil ho Jaroslav Koštíř. Oba tito lovci obdrželi krásné ceny a diplomy za dané úlovky. Dále byla oceněna také nejlepší rybářka – Anna Koprnická s úlovkem dvou štik a rovněž nejmladší lovec Viktor Vender.

Pořadí nejlepších pěti závodníků:

  1. Jan Adámek 9 ryb, celkový součet 403 bodů
  2. Milan Vokurka 6 ryb, 366 bodů
  3. Martin Pešek 8 ryb, 344 bodů
  4. Petr Nimanský 4 ryby, 222 bodů
  5. Jiří Říha 4 ryby, 192 bodů.

 

Jsem velice vděčný, že díky sponzorům a organizacím, s kterými jsme v kontaktu, můžeme tento závod uskutečnit a patří jim velké díky. Děkuji Středočeskému územní svazu za zapůjčení pískovny a za krásné poháry pro vítěze, které nám uzemní svaz věnoval.

Dále velké díky patří kamarádům, rodině a mé přítelkyni za pomoc s organizací, občerstvením pro závodníky a měřením ryb během závodů.

V neposlední řadě děkuji sponzorům za projevenou důvěru, ceny pro závodníky a finanční podporu, Těší mě, že se uskutečnil již druhý ročník a stále nás podporujete a jste v tom s námi.

Jmenovitě děkuji Klubu HOT PEPPERS za finanční podporu, rybářským potřebám RP TORNÁDO za věcné ceny do závodu, handicapovaným rybářům z Kladrub (MO Kladruby) za pomoc s organizací, rybářským potřebám FTFishing za krásné ceny, PS-Fly Fishing za ručně vyráběné nástrahy pro každého závodníka a dvě velké sady nástrah, potřebám VH Fishing za hezké ceny pro závodníky.

Děkuji všem zúčastněným a věřím, že se příští rok opět uvidíme na břehu pískovny.

Jiří Hoffmann

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 367 958

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS