ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z jednání výboru SÚS… tit

publikováno: 23.10.2022

Výbor SÚS se na svém říjnovém zasedání kromě jiného zabýval stavem prací na Božkově a na Strženém, přípravou hospodářského vyrovnání, schvalováním odborů a komisí.

Členové výboru byli seznámeni postupem prací na Božkově a na Strženém, kde proběhly kontrolní dny. Bylo konstatováno, že práce probíhají kvalitně a zatím podle plánu. Na Božkově tak trvá předpoklad, že by mohl být rybolov obnoven 1. 11., kdy zde začíná pstruhový režim.

Došlo k definitivnímu podpisu projektu se Středočeským krajem ohledně podpory pstruhů potočních ve vybraných středočeských pstruhový revírech. Plnění projektu bylo ihned zahájeno v pátek, kdy byli potočáci vysazeni do Zábrdky a Mohelky, v pondělí a v úterý budou zarybněny zbývající vybrané revíry.

Výbor schválil vložení rybníku Šternberk (RMV MO Smečno) do společného rybolovu od 1. 1. 2023. Zároveň byl schválen kalkulační list pro Šternberk a prvotní zarybnění.

Členové výboru vzali na vědomí záměr vystoupení MO Předhrádí z ČRS a požadují likvidaci spolku za asistence likvidátora a v souladu s platnou legislativou, Stanovami a Jednacím řádem ČRS.

Na programu jednání byl i návrh Územního svazu pro severní Moravu a Slezsko na změnu redistribuce financí z prodeje CS povolenek pro rok 2023, který výbor jednohlasně odmítl a zároveň zavázal zástupce SÚS v Radě ČRS hlasovat proti tomuto návrhu.

Jednatelka SÚS Jaroslava Fryšová informovala výbor o stavu příprav hospodářského vyrovnání, které finišují. Zároveň bylo konstatováno, že dle plánu probíhá i zásobování technikou potřebnou pro RIS, kterou SÚS zajišťuje pro MO. Zprovozněny a nainstalovány byly již všechny notebooky, které si budou při HV zástupci MO přebírat a rovněž do konce října bude dodán zbytek tiskáren.

Ing. Neuman přítomné informoval o pokračujících pracích na Rybářském informačním systému.

Schváleni byli také další zástupci SÚS do odborů a komisí při Radě ČRS. Do odboru RT Rady to je Jaromír Klika, náhradníkem je Radek Spáčil, do komise pro výběrová řízení Rady Dušan Hýbner, náhradníkem je Jiří Novák.

Byla rovněž jmenována inventarizační komise, kterou tvoří předsedkyně Eva Hofmanová a členové Barbora Čiháková a Lukáš Chamlar.

Výbor SÚS schválil zřízení odborů a komisí při SÚS a jmenoval jednotlivě jejich personální obsazení:

Odbor mládeže – pp. Eichler (vedoucí), Doležal, pí. Nassová, Nass, Stieber, Rogos, Štramota, Špitálský, Růžička, Maier, Hlaváč, Purkrábek, Černušák, Dražský, Frelich.

Odbor čistoty vod a životního prostředí – Ing. Straka, pp. Černý, Kalista, Čech, Krouza, Šlajs, Mošnička.

LRU:

- plavaná – pp. Zahrádka (vedoucí), Pokorný, Purkrábek, Šimůnek, Flanderka, Škrabánek

- feeder – pp. Buriánek (zástupce SÚS při Radě), Kabát, Vildmon, Srb, Bromovský, Bc. Koubek

- přívlač a muška  pp. Prokop (vedoucí), Šlajs, Šulc, Truhlářová, Špáda, Rákosník (vedoucí), Svoboda, Kozák, Porhansl, Macholda, Havel, Wachtl, Kabát, Šoltys

- položená – pp. Tuček, Přikryl, Poláček, Šulc, Suchánek (vedoucí), Podoubský.

Rybolovná technika – pp. Klika (vedoucí), R. Spáčil, T. Spáčil, Linhart a Poláček.

Ekonomická komise – pí. Čiháková (předsedkyně), pp. Špitálský, Matoušek, Němec, Suchánek, Melkes, Ing. Faltys, Ing. Jonáš.

Hospodářský odbor – pp. Hýbner, Porhansl, Štěpnička (předseda), Ing. Jedlička, Kudlata, Hlaváček, Kletečka, Pechar, Potměšil, Macholda.

Všechny odbory a komise zaslaly návrhy svých rozpočtů, který budou nyní zpracovány a rozpočet SÚS pro rok 2023 bude v listopadu předložen výboru k připomínkování a v prosinci by měl být schválen.

Ing. Neuman, předseda Dozorčí komise SÚS, seznámil přítomné se zasedáním své komise a s chystanou kontrolou na sekretariátu SÚS do konce letošního roku.

 (šam)

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 370 040

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS