ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

KONFERENCE 2022: Zpráva Dozorčí komise SÚS tit

publikováno: 10.09.2022

Zprávu Dozorčí komise SÚS přednesla její předsedkyně Mgr. Magdalena Vondrušková.

Dozorčí komise v celém období prováděla opakovaně neplánovanou kontrolu pokladní hotovosti sekretariátu SÚS, dále provedla namátkovou kontrolu vrácených neprodaných územních povolenek z roku 2021. Cílem bylo provést u určitého počtu náhodně vybraných MO kontrolu stavu vrácení neprodaných územních povolenek za rok 2021. Ze strany komise bylo shledáno, že u náhodně vybraných MO počty vrácených povolenek souhlasí s evidencí předloženou jako podklad při jejich vrácení. Záznamy o prodaných a vrácených povolenkách byly přehledné a odpovídají skutečnosti.

Dále byly provedeny kontroly vyúčtování celosvazových a celorepublikových povolenek za rok 2021 mezi SÚS a Republikovou radou, vyúčtování členských příspěvkových známek za rok 2021 mezi SÚS a Republikovou radou. Vše bylo řádně zaznamenáno a počty souhlasily s předloženými záznamy.

Dozorčí komise uskutečnila kontrolu provedení inventarizace majetku, shledala jen drobné nedostatky týkající se uvedení počtu listů či chybějící datumu u podpisu statutárních zástupců. Ze strany komise byly kontrolovány i plány činnosti jednotlivých odborů SÚS s konstatováním, že všechny odbory mají plány činnosti zpracovány a jsou založeny v dokumentaci odborů u SÚS. Komise ocenila grafické zpracování plánu Hospodářského odboru a odboru LRU.

Byla provedena i kontrola autoprovozu za rok 2021, veškeré postupy byly prováděny v souladu se Směrnicí o používání motorových vozidel a o schvalování a kontrole jízd. Komise konstatovala, že nebyly shledány žádné nedostatky v autoprovozu. 

Po kontrole účetnictví ÚS komise konstatovala, že přiznání k dani z příjmu, přiznání k dani z nemovitostí, přiznání k dani silniční a vyúčtování daně z příjmu ze závislé činnosti bylo zpracováno a podáno řádně a včas příslušnému finančnímu úřadu.

DK provedla namátkovou kontrolu přijatých faktur se závěrem, že faktury jsou řádně evidovány, přehledně zakládány a údaje z faktur souhlasí s výpisem z bankovního účtu.

Komise se při další namátkové kontrole zaměřila na činnost odborů SÚS, a to zejména plnění úkolů stanovených v plánech práce na rok 2022. Předsedkyně DK SÚS se zúčastnila zasedání odboru mládeže s konstatováním, že zasedání bylo vedeno efektivně a obsahově v souladu se stanoveným plánem práce.

DK vyřizovala jednu stížnost, která směřovala proti členovi výboru územního svazu, a která byla shledána jako neopodstatněná.

Mgr. Vondrušková rovněž připomněla, že na základě změny Stanov ČRS se Dozorčí komise ÚS stala kárným orgánem, kdy v prvním stupni rozhoduje o kárném provinění člena kárného senátu územního svazu. V druhém stupni pak rozhoduje o odvolání člena DK MO proti rozhodnutí kárného senátu územního svazu a obecně o odvolání proti rozhodnutí kárného senátu, který rozhodoval v prvním stupni. Jedná se tak o situace, kdy byla věc postoupena příkazcem územního svazu kárnému senátu územního svazu z důvodu, že nebyl skutkový stav spolehlivě zjištěn, nebo hrozilo-li členovi uložení kárného opatření vyloučení z ČRS. V daném období komise neřešila žádný případ kárného provinění.

Zástupce DK se pravidelně účastnil jednání výboru ÚS.

Dozorčí komise dále v souladu se Statutem společného rybolovu SÚS posuzovala storna znehodnocených povolenek a o této skutečnosti vytvořila vždy zápis.

(šam)

 

Fotogalerie tit

foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 404 655

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS