ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

KONFERENCE 2022: Zpráva hospodáře SÚS tit

publikováno: 10.09.2022

S dalšími informacemi před delegáty stanul hospodář SÚS Milan Štěpnička, který se zaměřil na revíry, zarybňování a Statut společného rybolovu.

Mluvil o specifikaci našeho ÚS, kde 95 % dekretů na revíry je v držení místních organizací.

Zmínil pstruhové revíry, které s nedostatkem vody mizí a v tomto směru není na tom Středočeský kraj příliš dobře. Sdělil, že v budoucnu bude asi nutné znovu přistoupit k redukci pstruhových revírů, pokud se podmínky nezlepší.

Hovořil o vodních plochách. "Jsou nám vytýkány a já vám řeknu proč? Protože jsou úspěšné, výdělečné a schopné konkurovat soukromým revírům."

V násadách ocenil nákup parmy o velikosti 13 - 15 cm, za kterou ÚS zaplatil 306 000 korun a poděkoval místním organizacím, které přispěly k tomuto nákupu a přikoupily si ji navíc ze svých prostředků.

Zabýval se také násadou kaprů, výhodnou cenou v uplynulých letech a návratností, s níž vyslovil spokojenost.

Rovněž zmínil rybářskou stráž, která je u nás roky početně standartní s tím, že se nedaří rozjet RS s rozšířenou působností. Připomněl snahu územního svazu o ústrojové vybavení členů RS. Posteskl si, že v některých MO si informace nepředávají a nesledují e-maily. "Toto je potřeba zkvalitnit, včas si předávat informace," dodal Milan Štěpnička.

Dále delegátům představil Statut společného rybolovu na revírech a vodních plochách SÚS s upozorněním na pasáže, které se mění, a které budou na konferenci schvalovat. Jedná se možnost výboru zvýšit cenu územní povolenky o +-30 %, o úpravách proplácení ceny kaprů atd.

Statut společného rybolovu byl po krátké diskuzi následně delegáty schválen.

(šam)

Fotogalerie tit

foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 424 775

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS