ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

V Jincích vodník přivítal 100 dětí tit

publikováno: 13.06.2022

V okolí rybníku Kopáčov uspořádali (8. 6.) rybáři z MO Jince náborovu akci „Ve vodě (ne)žijí jen vodníci“, které se zúčastnilo celkem 100 školáků.

Po osmé hodině přivítal místní vodník celkem 69 dětí z 1. a 2. třídy ZŠ Jince a 31 dětí ze ZŠ Hluboš a jejich pedagogický doprovod. Po krátkém představení toho, co je během dopoledne čeká, se děti, rozdělené do skupin, přesunuly na jednotlivá stanoviště.

Na prvním stanovišti děti pomocí plakátů a kartiček poznávaly jednotlivé druhy ryb, živočichů a rostlin, které žijí v našich vodách a jejich okolí. Seznámily s ochranou přírody životního prostředí. Z rybářského řádu bylo řečeno něco o hájení jednotlivých druhů ryb, jejich lovných mírách a dobách lovu.

Na druhém stanovišti se žáci dozvěděli, jak se mohou stát rybáři, s tím že u organizace funguje rybářský kroužek mládeže, kde se naučí mnoho věcí nejen o rybařině. Byla zde připravena ukázka rybářské výbavy, ale i další pomůcky k výlovům, jako kádě, vaničky, kesery, prsačky, broďáky. Dětem bylo vysvětleno, k čemu jednotlivé věci slouží, jakým způsobem se připravují udice pro různé způsoby lovu apod. Samozřejmě nechyběla ukázka dokladů potřebných k lovu ryb. Zmíněna byla taktéž ochrana revírů členy RS s ukázkou průkazu a odznaku RS.

Na třetím stanovišti si děti zasoutěžily. Byly zde připraveny kádě s rybičkami (umělými), které se snažily ulovit, k dispozici bylo několik keserů, do kterých se házely míčky. Děti si taktéž vyzkoušely nahazování na cíl a byly jim ukázány některé druhy ryb žijící v našich vodách.

Na čtvrtém stanovišti – na hrázi rybníka rybáři připravili pro děti lov ryb. Nachystali jsme pro ně několik prutů na různé způsoby lovu. Tady si děti vyzkoušely všechno, od napíchnutí nástrahy na háček, nahození, přes záběr až po zdolání ryby a její vylovení a vyproštění háčku. Nechyběla ukázka živých ryb (amur, kapr, perlín, plotice). Děti si ryby osahaly a jednotlivé druhy jim byly popsány. Zároveň byly upozorněny, jak mají s ulovenou rybou zacházet, aby nedošlo k jejímu zbytečnému poškození.

Na závěr vodník poděkoval dětem za účast a předal jim drobné dárky.

MO Jince

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 384 589

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS