ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Akce brandýských rybářů tit

publikováno: 07.06.2022

Duben a květen bývají tradičně měsíce rybářských závodů a setkávání. Ani MO Brandýs nad Labem – Stará Boleslav nezůstala v letošním roce pozadu a naskočila do soutěžního dění rovnýma nohama.

Již 5. dubna se u Královického rybníka sešlo 120 dětí ze základní školy Palachova v Brandýse nad Labem na představení rybářských technik s vodníkem Bořkem. Na akci byla předvedena technika lovu kaprů na položenou, v současnosti jedna z nejoblíbenějších technik rybolovu. Dále univerzální rybolovné disciplíny, kterými lze lovit téměř všechny druhy ryb žijících v České republice, moderní feeder a tradiční plavaná. Zastoupen byl také lov naší největší ryby, sumce velkého a lov na umělou mušku. 

Akce měla mezi dětmi velký ohlas a vodník Bořek, který od dětí obdržel spousty děkovných obrázků, se těší na podzim po prázdninách na další ukázkové dny pro školy. 

V sobotu 23. dubna probíhaly tradiční rybářské závody dospělých na Staroboleslavské tůni. V tento slunečný den se u vody sešlo 70 vyznavačů rybářského sportu, kteří již od šesté hodiny ranní zápolili na břehu tůně o nejlepší úlovky. Ryby s rybáři ochotně spolupracovaly a bylo uloveno 3 926 cm ryb.  Na 1. místě skončil pan Jandourek s nalovenými 564 cm. Vítězům byly rozdány hodnotné ceny, kterých se někteří závodníci vzdali ve prospěch následujících dětských závodů. Děkujeme všem soutěžícím a pořadatelům za účast a panu Najmanovi za občerstvení.

Na neděli 24. dubna a sobotu 14. května byly naplánovány dětské rybářské závody na Kralovickém rybníce. V prvním termínu, kdy se závodilo v režii toušeňského kroužku, se počasí příliš nevyvedlo. Tomu odpovídala i nevalná spolupráce ryb. U vody se sešlo 30 malých rybářů, z nichž 16 ulovilo ryby v celkové délce 667 cm. První místo obsadil Martin Fuchs z Lázní Toušeň, s nalovenými 129 cm.

Na květnový termín, který byl v počasí přívětivější, a i rybky vykazovaly větší chuť k jídlu, se sešlo 17 malých závodníků z Brandýsa a okolí. První místo obsadil Petr Vacek z Lázní Toušeň se ziskem 279 bodů. Chvíle rodičům i dětem u vody zpříjemnili sponzoři odměnami v podobě špekáčků, koláčků a ovoce.

Všem zúčastněným, vítězům, poraženým, sponzorům a pořadatelům děkujeme a příští rok opět u vody.

MO Brandýs nad Labem – Stará Boleslav

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 377 828

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS