ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Charitativní závod na jezeru Lhota byl zahájený tit

publikováno: 06.04.2022

Dnes před polednem byl oficiálně zahájený charitativní závod Shoemaker´s Charity Carp Cup – jaro 2022, na kterém se partnersky podílí Středočeský územní svaz a Nadace Nova.

Závod se koná pod záštitou předsedy SÚS Dušana Hýbnera.

Je to poprvé v historii, kdy se tento závod, který má ryze charitativní rozměr a jeho cílem je pomáhat handicapovaným dětem a jejich rodičům, koná na svazové vodě.

„Jsme správní chlapi, kteří dělají správné věci,“ říká organizátor tohoto závodu Karel Kopeček.

Tentokrát je toto kaprařské soutěžení věnováno osmiletému Kubíkovi z Českého Krumlova, o kterého se stará maminka Pavla, která je samoživitelkou a pečuje ještě o Kubíkova mladšího brášku. Když byl Kubíkovi rok, podstoupil onkologickou léčbu. Pak také dvě operace mozku. To vše vyústilo v těžké kombinované postižení. Proto výtěžek ze závodu bude věnován na pořízení korzetu a speciální ortézy, jež vyjdou na desítky tisíc korun.

„Je to pro mě ten největší hrdina a nepřeji si nic víc, než aby byl v životě šťastný a mohl si své dětství užít alespoň z části tak, jak si ho užívají ostatní zdravé děti,“ uvedla chlapcova maminka.

„Peníze, které zbydou budou ve spolupráci s Nadací Nova věnovány dalším postiženým dětem,“ doplnil Karel Kopeček.

Na jezeru Lhota hospodaří MO Kostelec nad Labem, Středočeský územní svaz pak pro závodníky vyjednal na Ministerstvu zemědělství výjimku z denní doby lovu, neboť se bude chytat nonstop až do neděle a všechny další potřebné náležitosti.

„Jsem rádi, že jsme součástí této charitativní akce, potěšilo mě, když nás Karel Kopeček oslovil s tím, že by závody uspořádal na svazové vodě a vybral si Lhotu. Chci poděkovat místní organizaci Kostelec nad Labem, že umožnila tento závod uspořádat. Věřím, že tímto vzniká naše nové, trvalejší partnerství,“ uvedl předseda Dušan Hýbner, který byl oficiálnímu zahájení přítomen. „Kapraře ve středních Čechách vždy rádi uvítáme, Karlovi pro tento závod nabízíme do budoucna jakoukoli vodu ve středních Čechách. Všem účastníků přeju hodně štěstí a těším se, jak velké ryby dokážete z jezera vytáhnout,“ dodal k závodníkům.

Závodu se účastní 16 týmů, bodují se kapr a amur od 5 kg, přičemž do konečného umístění se započítávají čtyři nejtěžší ryby.

(šam)

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 410 137

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS