ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Ledňáčci z Kladna v Národním zemědělském muzeu tit

publikováno: 22.03.2022

Dne 5. 3. 2022 jsme se společně s našimi dětmi z rybářského kroužku Ledňáček vydali do Národního zemědělského muzea v Praze. Návštěvy muzea se zúčastnilo 12 dětí pod vedením Petra Suchopára a Jaroslava Votruby, kterým s dozorem pomohla Pavla Rážová.  

Ráno jsme odjeli z hlavního nádraží Kladno do zastávky Praha-Dejvice, odkud jsme do muzea pokračovali pěšky. Krátkou procházkou Letenskými sady jsme zhruba po půl hodině došli do cíle naší cesty.

Po vstupu do expozice rybářství nás ihned zaujalo akvárium s živými rybami, které děti rychle a bez problému rozpoznaly. Nejvíce všechny děti zaujal jeseter a sumec albín. Dále si děti prohlédly různé preparáty tuzemských ryb a jiných živočichů žijících kolem našich vod, kde jsme viděli třeba i raka kamenáče. Velice zajímavá a názorná byla možnost zvětšení rybích šupin pod mikroskopem a zábavné bylo také chytání dřevěných rybek.

Kromě samotných ryb a další fauny jsme si prohlédli také související exponáty, třeba středověké náčiní k lobu ryb, a navštívili jsme i expozici zaměřenou na lesnictví, myslivost a zemědělství.

Výlet se nám vydařil a radost nám kromě hezké účasti udělalo i nadšení dětí, kterým se v muzeu moc líbilo. Všichni se tak těšíme na další společné cesty.

Petr Suchopár, vedou ryb. kroužku

 

Fotogalerie tit

foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 396 040

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS