ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Zpráva odboru mládeže SÚS za rok 2021 tit

publikováno: 03.03.2022

Rok 2021 byl, stejně jako ten předchozí, poznamenám covidovou situací. Omezení střídala omezení a začátek roku signalizoval značnou nejistotu, jak v práci s mládeží, tak celkově.

I přesto měl odbor mládeže naplánovány stěžejní akce – „Vodníky“, tábor, závod O pohár předsedy, školení vedoucích a ocenění mládeže. Bohužel s postupujícím časem se plány spíše, než měnily, rušily.

V prvním pololetí se, až na národní kolo Zlaté udice, kterého se účastnilo družstvo pod vedením Jana Linharta z MO Mladá Boleslav, nekonalo nic. Pohár předsedy byl přesunut. Taktéž byla omezena činnost kroužků, a až na několik výjimek byla přerušena na celé jaro. Vedoucí se snažili připravit děti alespoň přes online přenosy na zkoušky o první rybářský lístek, a přestože nebylo jasné, jaká situace bude v létě, připravovali i rybářské tábory.

Zorganizovat tábor za týden či dva nejde, a tak vedoucí z našich organizací, které se pro tábory rozhodly, svědomitě je připravovali i s vědomím že, půl roku práce může přijít nazmar.

Odbor mládeže každému, kdo o to požádal, poskytoval pomoc a podporu, a nakonec se vše v dobré obrátilo a v rámci našeho územního svazu bylo uspořádáno 6 táborů a 4 víkendové akce: MO Týnec nad Sázavou, MO Příbram, MO Mladá Boleslav, MO Bystřice u Benešova, MO Čáslav a tábor konaný pod Středočeským uzemním svazem. Dále víkendové akce MO Hořovice (2x), MO Rožmitál pod Třemšínem, MO Čelákovice.

Výše zmiňovaným organizacím a vedoucím patří velké poděkování. Tábory byly podpořeny z dotace MŠMT, zde jsme přidělený grant vyčerpali do poslední koruny.

Se začátkem podzimu a výhledem klidné situace odbor mládeže vyhlásil další podzimní kolo „Vodníků“, kterého se zúčastnilo 6 našich místních organizací a projektem prošlo na 450 dětí. I zde je nutné poděkovat MO Čelákovice, MO Žleby, MO Brandýs nad Labem, MO Neratovice, MO Šlapanice, MO Bělá pod Bezdězem, které se do tohoto kola opět zapojily.

Uskutečnil se i závod „O pohár předsedy SÚS“ pro děti, a to na VP Písková Lhota u Poděbrad, na který se sjelo, i přes velmi nepříznivé počasí 98 závodníků z čtyř územních svazů. Závody se vydařily, děti nachytaly prakticky stejné množství ryb, jako v předcházejícím dni účastníci závodů pro dospělé a všichni dětští účastníci byli oceněni.   

Již druhým rokem nebylo bohužel vyhlášeno ocenění dětí, kroužků a vedoucích. Covidová situace to znemožnila. Nicméně vyhrazené prostředky se rozhodl odbor mládeže na svém posledním prosincovém zasedání rozdělit na více částí a ocenit, motivovat a podpořit ty kroužky, které nepřerušily svoji činnost, a i přes značná rizika a omezení ve své činnosti vytrvaly a s dětmi pracovaly, ať online nebo venku.

Podpořeny byly kroužky v těchto organizacích: MO Jince, MO Neratovice, MO Rožmitál pod Tr., MO Hořovice, MO Bakov n/J, MO Rakovník, MO Nymburk, MO Mnichovo Hradiště, MO Bystřice u Benešova, MO Týnec nad Sázavou. Ti si budou moci v průběhu roku 2022 vyčerpat podporu, dle daného klíče, na jakoukoliv společnou aktivitu ve výši 4 000 Kč.

Nyní se přesuneme k roku 2022. Tento rok začíná velmi slibně. I přes drobná omezení se kroužky rozbíhají. V letošním roce se chce odbor mládeže vrátit ke školení vedoucích, a to jak seminářem pro vedoucí, tak kurzem vedoucích LTM a kurzem zdravotníka letních táborů.

Chceme opět uspořádat závod "O pohár předsedy SÚS" pro děti a mládež, který se na Pískové Lhotě uskuteční 15. 5. 2022.

Dále plánujeme tábor územního svazu, tentokráte na Orlíku. Bohužel rekreační středisko na Berounce končí. A tak velmi neradi měníme místo, ale musíme. Tábor se koná 6. - 13. 8. a jeho kapacita je již naplněna.

A pokud nedojde k výraznému omezení, opět vyhlásíme soutěž  "Kroužek roku, Vedoucího roku a Skokan roku".

Počítáme s podporou dětských akcí v našich místních organizacích, která se týká např. náborových závodů pro děti zdarma, kde pomůžeme nejen drobným materiálem, ale i s finančně formou spoluúhrady nákladů. Dále je na jaro připravena akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ a podpora pro letmí tábory. Zájemci o tyto podpory nechť sledují web SÚS či kontaktují členy odboru mládeže ve svém regionu.

Za OM Jiří Eichler

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 362 461

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS