ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

KONFERENCE 2021: Plnění usnesení konference 2018 tit

publikováno: 21.10.2021

S hodnocením plnění úkolů vyplývajících z usnesení Konference SÚS 2018 vystoupil místopředseda SÚS Jiří Novák.

Ten konstatoval, že nový výbor se zabýval všemi připomínkami a náměty, které byly na konferenci 2018 předneseny a všem přispěvatelům byly odeslány písemné odpovědi.

SÚS plní průběžně další uložený úkol, kterým je spolupracovat s ostatními územními svazy a Radou ČRS.

Splněno pak bylo rozeslání usnesení a rozpracovaného usnesení na místní organizace.

Za úkol trvalý, který probíhá, označil zapojení do čerpání dotací a grantů a pomoc místním organizacím s metodickou pro jejich čerpání. Gestorem toho je Ing. Grunt.

Pomoc je individuálně poskytovaná VÚS všem MO, které o ni projeví zájem, přitom nabídky grantů a dotací jsou všem sdělovány v intranetu.

Připomněl, že řada MO úspěšně spolupracuje se samosprávou a podnikateli.

ÚS úspěšně pokračuje ve své propagaci, tento úkol plní průběžně. Byly nově zřízeny webové stránky, informace jsou podávány kromě webu také na facebooku, ale i v časopise Rybářství, články se objevují na řadě rybářských webů, máme na youtube Televizi SÚS, reklamy na webu atd.

Za trvalý úkol, který je plněný průběžně je i sjednocování pravidel rybolovu v rámci územního svazu i celého ČRS.

„Tento úkol se plní složitě, neboť problémem v ČRS je nejednotnost v rámci celého spolku vyplývající z neochoty přijmout kompromisů,“ uvedl Jiří Novák.

Trvalý úkol, který je plněný průběžně je podpora práce s mládeží a zapojení se do projektu „Ve vodě nežijí jen vodníci“.

Byť podmínky v loňském roce tomu nepřály, práce s mládeží je velmi dobrá, což svědčí i rostoucí členské základně v této věkové kategorii. Úspěšně jsou vnímány nové projekty, jakými jsou „Nejlepší rybářský kroužek, Nejlepší vedoucí, Skokan roku“.

Po celou dobu je v plnění úkol prověřování majetkových vztahů u užívaných vodních ploch a pokračování v získávání revírů a vodních ploch.

Za splněný označil místopředseda Novák úkol pokračovat v prohlubování elektronického zpracování dat, kdy byl uskutečněn přechod na elektronickou komunikaci v rámci SÚS, bylo zavedeno elektronické účetnictví a evidence hospodaření a majetku, byly sjednoceny e-mailové kontakty funkcionářů VUS a sekretariátu s koncovkou @crs-sus.cz a připravuje se zavedení Centrálního rybářského informačního systému v rámci spolku, tzv. RIS.

Průběžně je plněný úkol na ekologičtější způsob hospodaření na revírech v období sucha. Pozornost se v tomto směru zaměřila na vodoprávní jednání a návrh opatření pro zachování zůstatkových průtoků a provádění kontrol jejich dodržování, bylo upraveno hospodaření na P revírech, které trpí nedostatkem vody v posledních letech.

SÚS plní průběžně podporu sportovní a závodní činnost v MO. Byla vypracována nová pravidla k soutěžení včetně revize kodexu sportovce. Sport je podporován i formou příspěvků na reprezentaci ÚS a účast v reprezentaci ČR na MO či ME, drtivá většina sportovních akcí je prezentována v aktualitách na stránkách SÚS, problémem zůstává kvalita obsahu a fotodokumentace dodávaných článků.

Na závěr svého vystoupení připomněl úkoly vyplývající pro MO, které jsou plněny průběžně a těmi jsou: zkvalitnit komunikaci s členskou základnou, více se zajímat o možnosti čerpání dotací, oslovit nerybářskou veřejnost (závody, zábavy), vytvářet podmínky pro lov handicapovaných rybářů, věnovat pozornost průběžnému zarybňování s ohledem na predační tlak a sucho a zkvalitnit obsah a vedení členských schůzí.

(šam)

 

 

Fotogalerie tit

foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 388 697

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS