ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Vodník v Čelákovicích – 145 dětí tit

publikováno: 09.10.2022

Čelákovičtí rybáři uspořádali v pátek (7. 10.) náborovou akci „Ve Vodě nežijí jen vodníci“, které se zúčastnilo 145 dětí ze sedmi tříd ZŠ. Akce je pořádána za podpory SÚS a Ministerstva zemědělství.

Naše organizace ji pořádá od samého vzniku a za tu dobu již prošlo „vodníky“ opravdu hodně dětí a mnoho z nich se stalo rybáři.

U Labe děti přivítal předseda naší místní organizace a seznámil je s čelákovickým rybářským spolkem, s jeho historií a vysvětlil jim, co vlastně rybáři dělají. 

Poté byly děti rozděleny do skupin, jedni se vrhly na lov ryb, kde byla dvě stanoviště, na kterých na ně čekaly navázané pruty a biče a s červíky na háčcích. Zprvu jsme rybky museli trochu přemlouvat, ale nakonec se několik ouklejí a cejnů podařilo ulovit.

Na dalším stanovišti čekala na naše dětské návštěvníky rybolovná technika, zde se pokoušeli trefovat plechové terče, dle instrukcí manželů Vodníkových. Ne všem se dařilo, ale Vodníkovi byli trpěliví a všechny to nechali několikrát vyzkoušet, dokud nepřišel zásah.

Na dalším stanovišti náš rybářský hospodář dětem vysvětlil, jaké ryby v našich vodách žijí a vysvětloval a ukazoval až do roztrhání těla...

A protože všem vyhládlo, čekalo na děti mále občerstvení, servíroval se buřtík a limonáda a komu byla zima mohl se ohřát u ohně.

Na závěr děti na rozloučenou dostaly tašku s drobnostmi na památku a vyrazily zpět do školy.  A tak uplynulo krásné dopoledne zbarvené podzimem, protkané mlhou a sluncem na břehu Labe.

Petr Duník, jednatel MO Čelákovice 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 382 216

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS