ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Menu tit

Místní organizace

MP revíry

P revíry

Dodatky popisů

MP a P revíry samostatných MO

Revíry místního významu

Zarybňování

Uzavření revírů / vodních ploch

Mapa - Lovná místa pro handicapované

Mapa - Místní organize SÚS

Rybářská stráž

BPVRP

Od 1. 5. otvíráme pro rybolov rybník Světlá tit

publikováno: 30.04.2024

Středočeský územní svaz zakoupil rybník Světlá i s pobřežními pozemky, který se nachází u Světlé nad Sázavou, v kraji Vysočina, 6 km od hranice Středočeského kraje. Rybolov zde bude zahájený 1. 5. 2024.

Celková rozloha je 3 ha, neboť vlastníme pobřežní pozemky, příjezdovou cestu, hráz, rozloha vodní plochy je 1,9 ha. Cena nového rybníka byla 6 490 000 korun a byla uhrazena z Fondu na nákup vodních ploch.

Rybník byl zkolaudován v roce 2022 a je napájený ze Žebráckého potoka. Aktuálně je vodní plocha využívána pro sportovní rybolov.

Rybník je vybavený bezpečnostním přelivem, hráz je sypaná a zhutněná. Zařízení výpusti je z prefabrikovaného betonu s plastovým výpustním potrubím. Boční bezpečnostní přeliv je z kameninové rovnaniny, která je nasucho zajištěna betonovými prahy.

Rybník je registrován jako vodní plocha v mimopstruhovém režimu, avšak v době od 1. 11. do 31. 3. bude zde povolen pouze lov přívlačí a muškaření a lov na dírkách (v případě udělené výjimky a pokud to počasí dovolí).

Rybolov se bude řídit veškerými pravidly a podmínkami k odlovu, kterou jsou stanoveny pro všechny vodní plochy SÚS a jsou zveřejněny na webu www.crs-sus.cz, tzn. i placení místenky a povinnosti mít stažené oprávnění. Platí zde povolenky středočeské územní, celosvazové a celorepublikové.

Místenky se budou platit prostřednictvím odeslané SMS, a to ve výši 25 Kč pro mimopstruhový režim, a to ve tvaru HOSVE25 na tel. č. 90211 a ve výši 50 Kč ve tvaru HOSVE50 na tel. č. 90211 v době, kdy se bude lovit přívlačí a muškařením.

Do vodní plochy již bylo vysazeno 1 950 kg kaprů průměr 2,5 kg, 50 kg candátů a 50 kg bílé ryby.

Popis VP:

411 977 SVĚTLÁ – Středočeský územní svaz 1,9 ha

Odlov lze provozovat na vodní ploše

Světlá (CZ 61140989)     v k. ú. Světlá nad Sázavou    1,9 ha

GPS: 49°40'20.018"N, 15°23'22.379"E

Celoroční mimopstruhový režim. Malá vodní nádrž v na Žebrákovském potoce. Na VP je klidová zóna, která je označena tabulemi: zákaz rybolovu. Rybolov je prováděn podle pravidel a podmínek odlovu na vodních plochách SÚS v MP režimu.

V období od 16. 4. do 15. 10. lovící uhradí poplatek za umožnění hospodářského odlovu 25 Kč na základě odeslané SMS zprávy ve tvaru: HOSVE25 na tel. číslo: 90211. Potvrzující SMS musí být obdržena ještě před zahájením vlastního rybolovu, a to ve znění: „Místenka v rámci oprávnění k odlovu ve vodní ploše Světlá. Platí pouze v den doručení SMS, cena je 25 Kč. Petrův zdar, ČRS SÚS.“ V období od 1. 11 do 31. 3. je povoleným způsobem lovu pouze lov na dírkách, muškařením a vláčením a lovící uhradí poplatek za umožnění hospodářského odlovu 50 Kč na základě odeslané SMS zprávy ve tvaru: HOSVE50 na tel. číslo: 90211. Potvrzující SMS musí být obdržena ještě před zahájením vlastního rybolovu, a to ve znění: „Místenka v rámci oprávnění k odlovu ve vodní ploše Světlá. Platí pouze v den doručení SMS, cena je 50 Kč. Petrův zdar, ČRS SÚS.“ Povolení lovu na dírkách oznamuje, v případě udělení výjimky, výhradně SÚS na svých na webových stránkách www.crs-sus.cz, podmínkou je tloušťka ledu minimálně 10 cm. Na dírkách se loví minimálně 5 m od sebe a maximální průměr dírky je z bezpečnostních důvodů 20 cm. Při zamrznutí hladiny a lovu na dírkách bude tolerováno chytání na těsto (vláčecí pastu) i sýr se splávkem pouze na 1 udici. Při lovu na dírkách se smí používat pouze jednoháčky. Po rozmrznutí hladiny je chytání na těsto (vláčecí pastu) i splávek opět zakázáno. Těsto nesmí být po rozmrznutí hladiny přidáváno k žádné nástraze (mušce, twisteru, třpytce apod.). Při ulovení ryby a jejím vytažení na led nebo na břeh z vody si musí lovící tuto rybu ponechat a okamžitě zapsat do oddílu II povolenky k lovu. Zákaz rozbíjení ledu.

(šam)

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 923 018

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS