ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z jednání výboru SÚS… tit

publikováno: 29.08.2022

Ve čtvrtek se naposledy v tomto volebním období sešel výbor Středočeského územního svazu, který se kromě jiného zabýval definitivní přípravou konference SÚS, která se koná 10. 9. 2022 v Průhonicích.

Členové výboru znovu prošli a schválili finální verze připravených materiálů a kandidátních listin, neboť konference je volební.

Dále byli informováni o postupu příprav společného projektu se Středočeským krajem na vysazení pstruhů potočních, který by měla v září schvalovat Rada Kraje. Projekt je na tříleté období, kdy budou každoročně vybrané pstruhové revíry (Javornice, Mohelka, Zábrdka, Košátecký potok, Litavka, Mastník, Brzina, Janovický potok, Pšovka) podpořeny ročky a půlročky pstruha obecného v hodnotě 300 000 Kč.

Výbor vybral společnost KAPR, která zajistí vysazení stromů a keřů na břehové úseky pískovny.

Rovněž také pověřil statutární zástupce a sekretariát SÚS, aby vstoupili do jednání s firmou Kosta Příbram, která zaslala nejlepší nabídku na zhotovení odstavné plochy u vodní plochy Stržený.

Členové výboru byli také obeznámeni s průběhem dodávky notebooků, čteček a tiskáren na zajištění Rybářského informačního systému. Vše jde podle plánu, část notebooků je již instalována a na dalších se pracuje, čtečky byly dodány všechny, tiskárny jsou a budou postupně naváženy, některé již byly předány na MO.

Výbor byl informován, že na Radu ČRS bylo odeslána první platba ve výši 1 400 000 Kč na pořízení Rybářského informačního systému.

Ing. Straka seznámil členy výboru s průběhem sčítání kormoránů v období podzim 21 – jaro 22 s tím, že počet těchto predátorů v posledních třech letech neutěšeně roste.

SÚS obdržel dotaci MZe na podzimní kolo náborové akce Ve vodě nežijí jen vodníci.

Výbor schválil termíny hospodářského vyrovnání. Ty budou, stejně jako v předchozích dvou letech, umístěny na webu SÚS a místní organizace se budou moci hlásit on-line. O spuštění systému budou MO informovány.

Výbor si rovněž vyslechl zprávu o průběhu tábora na Orlíku, který SÚS pořádal s tím, že již byla potvrzena objednávka na tom samém místě na příští rok s datem konání 5. - 12. 8. 2023.

Na závěr předseda SÚS Dušan Hýbner poděkoval všem členům výboru a sekretariátu za čtyřletou spolupráci.

(šam)

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 212 581

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS