ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Na Záhorské zvítězil Kovář tit

publikováno: 03.06.2022

V sobotu (28. 5.) uspořádala MO Kladruby na nádrži Záhorská Jarní závody dospělých a o den později pak přivítali děti a mládež.

Průběh obou závodů provázela velmi přátelská atmosféra, kterou doprovázelo příjemné jarní počasí, které nám ani občasnou dešťovou přeháňkou nemohlo nijak pokazit celkově pozitivní zážitek při lovu ryb a setkání s přáteli a lidmi se srdcem na pravém místě.

Závodnímu víkendu předcházela skvělá práce členů MO Kladruby, kteří opět dokonale připravili revír, zajistili ceny, poháry pro vítěze a připravili občerstvení pro všechny zúčastněné. Nechyběla ani udírna a gril, kde masným laskominám z dílny Maso Třebovle a rodiny Sátrových a Kletečkových dominoval uzený tolstolobik. Rodina Havlova se opět blýskla dodáním pekařských delikates z jejich rodinné firmy, které doplnilo svými produkty vlašimské pekařství Turek.

Při sobotním závodě dospělých byly povoleny všechny techniky lovu na udici s jedním háčkem a návazcem, které jsou stanoveny v rybářském závodním řádu.

Závodu se účastnilo dvaadvacet rybářů. Velkou radost nám udělala účast šesti vozíčkářů a dalších lidí z řad ZTP, kteří svým počtem převyšovali startovní pole „zdravých“ závodníků! Chtěli bychom však touto cestou apelovat na ostatní rybáře a závodníky, kteří nejsou členy ČRS MO Kladruby… přijeďte, velmi rádi Vás na našich dalších závodech uvítáme! Závody, které pořádáme na nádrži Záhorská nejsou určeny pouze pro naše členy. Budeme rádi, když i Vy přijedete a změříte síly s handicapy. Naším cílem je sdružovat handicapované, pomáhat jim a zároveň je plnohodnotně zařadit mezi lidi bez handicapu, kterými před jejich úrazem či nemocí byli… přijďte příště mezi nás!

Po ranní registraci a vylosování lovných míst začal pětihodinový boj o mety nejvyšší. V úlovcích dominoval tentokráte kapr, kdy největšího – 57 cm, zdolal Ondřej Havel. Nebyla nouze ani o amury, pstruhy, bílou rybu, a dokonce i uloveným úhořem se mohli závodníci pokochat. V době sčítání výsledků závodu bylo všem servírováno pečené maso z lorny a nic nebránilo k zahájení vyhlašování výsledků.

Cenu za nejlepší ženu rybářku si odnesla přítelkyně rybářské legendy Bohumila Sedláčka, jehož účast byla pro nás poctou, paní Iva Hlavatá, která se v závodě umístila na šestém místě.

S celkovým počtem 16 ryb a délkou 360 cm vybojoval zlato srdcař kladrubské organizace Martin Kovář. Stříbrným se stal Martin Havlíček ze Zbiroha, který ulovil pět kaprů s celkovou délkou 248 cm. Bronz získal po delší odmlce další z řad vozíčkářů radnický Filip Řabek se 199 cm ulovené ryby.

I přes slabší účast věříme, že jsme zajistili spolu s našimi přáteli, kamarády a sponzory regulérní závod a všichni zúčastnění budou mít na co vzpomínat. Ceny do závodů od společností Delphin, Saenger Davida Kolouška, Lowrance – Wavy Boats a dalších udělali všem velkou radost! Benešovský pivovar Ferdinand a společnost Kofola zajistila potřeby pitného režimu pro všechny zúčastněné. Zvláštní poděkování patří Středočeskému územnímu svazu!

Již nyní se těšíme na další akce…příští týden vyrážíme s reprezentací handicapovaných rybářů ČR v plavané na MS v Maďarsku, čekají nás troje závody na Záhorské, a proto věříme, že se plně obnoví mezilidské vztahy ovlivněné „covidovým“ obdobím, které nás zase stmelí a tímto společně překonáme i ekonomickou krizi, která se na nás valí.

Děkujeme tradičně Středočeskému územnímu svazu, společnostem Tropic fishing, Saenger, Delphin, Mivardi, Karlovi Niklovi, ABF-ForFishing, Wavy Boats - LOWRANCE, FOX, Standovi Komendovi z Restaurace u Piškota v Kladrubech, Timáru Mix, Pivovaru Ferdinand Benešov, Pekárně Turek Vlašim, MASO-TŘEBOVLE s.r.o., Kofola a.s., Sedldekor s.r.o., Kontu Bariéry, rodině Hanikýřů, rodině Sátrových a obci Kladruby. 

Přejeme Vám především zdraví a optimismus a těšíme se brzy na viděnou!

S úctou a pozdravem za handicapované rybáře Kladruby

Tomáš Kučera a Jan Porhansl

Soubory ke stažení tit

Výsledky Jarního závodu - dospělí

PDF

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 159 462

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS