ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Lov přívlačí a na umělou mušku na pískovně tit

publikováno: 27.12.2021

Od 1. 1. do 28. 2. (29. 2.) je na vodní ploše SÚS Písková Lhota povolen POUZE lov na přívlač a umělou mušku.

Lov přívlačí pouze na umělé nástrahy osazené jedním jednoháčkem. Maximální velikost nástrahy 7 cm. Lov na nástrahu zatíženou mimo nástrahu zakázán (dropshot, boční přívěs, sbirulino apod.). Zákaz vnadění.

Při lovu na umělou mušku je povoleno lovit pouze s klasickou muškařskou výbavou skládající se z muškařského prutu, muškařského navijáku, muškařské šňůry a návazce o maximální délce odpovídající dvojnásobné délce používaného prutu, s nástrahami v maximální velikosti 3 cm a osazené jednoháčkem. Je zakázáno používat jakékoliv zátěže umístěné mimo tělo mušky, stejně tak je zakázáno použití jakýchkoliv plovoucích zařízení, jako je kulové plovátko, splávek apod.

Lov v tomto období je cílen na pstruha duhového a sivena amerického. Proto při ulovení jiného druhu dravé ryby (candát, okoun, štika) musí následovat její okamžité vrácení zpět do vodní plochy, kde byla ulovena.

Lov je možný provádět pouze v případě, že vodní plocha není pokryta ledem. Je zakázán vstup a rybolov na zamrzlé vodní ploše. Přísný zákaz rozbíjení ledu. Při lovu musí být prut držen v ruce a nástraha aktivně vedena vodním prostředím.

Místenku za poplatek 100 Kč získá v tomto období lovící na základě odeslané SMS zprávy ve tvaru HOPR100 na tel. číslo 90211. Potvrzující SMS musí být obdržena ještě před zahájením vlastního rybolovu, a to ve znění: „Místenka v rámci oprávnění k odlovu ve vodní ploše Pískovna. Platí pouze v den doručení SMS, cena je 100 Kč. Petrův zdar, ČRS SÚS“.

Zákaz lovu z pláže s výjimkou období od 1. 10. do 31. 3., kdy je zde povolen lov na umělou mušku, a od 1. 10. do 28. 2. (29. 2.), kdy je zde povolen lov přívlačí. Zákaz používání bellyboatu.

Bivakování povoleno bez podlážky, podmínkou je zaplacená místenka. Lovící je povinen mít při sobě celosvazovou, celorepublikovou nebo středočeskou územní povolenku a stažené oprávnění k odlovu na VP a podrobit se kontrole při odlovu včetně přístřešku, zavazadel a vozidla, a to rybníkářem pověřenou osobou k provádění kontroly.

„Od začátku budování pískovny říkáme, že chceme, aby každý rybář si tu našel to svoje a my se tak snažíme umožnit rybolov všem vyznavačům různých lovebních způsobů,“ říká předseda SÚS Dušan Hýbner a dodává: „Všichni ostatní mají pískovnu k dispozici 10 měsíců v roce a každý asi uzná, že provádět přívlač mezi sedícími rybáři prostě nejde. Proto jsme přistoupili k tomuto kroku, aby i vláčkaři a muškaři si mohli na pískovně zalovit.“ 

(šam)

Fotogalerie tit

foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 182 933

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS