ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Menu tit

Aktuálně

Vodní plochy v režimu rybníkářství

Pověření rybníkáře ke kontrole

Oprávnění k odlovu – podmínky

Formulář oprávnění k odlovu

Pravidla mimopstruhový režim

Pravidla pstruhový režim

Mapa - Rybníkářství SÚS

Pronájem vodní plochy

Čáslavští kapříci absolvovali Novoroční výšlap tit

publikováno: 09.01.2022

Po odmlce způsobené loňskými omezeními z důvodu covidu jsme se znovu druhou lednovou sobotu vypravili na tradiční "Novoroční výšlap", tentokrát měl pořadové číslo 3.

Letos jsme ho oživili drobnou změnou. Nabídli jsme účast i rodičům a sourozencům Kapříků.

Program se držel zaběhlého formátu, který se nám osvědčil a pokaždé přinese spousty nových zážitků. Takže potřetí stejně, ale třikrát jinak.

Po srazu u rybníku Homolka jsme rozdělili účastníky do tří družstev, která si vylosovala jednu ze tří obálek, obsahujících informace o úkolech, které děti čekaly v průběhu cesty. Drobné úkoly měly děti ve všech družstvech stejné: zajistit si v rozmáčeném terénu dostatek materiálu na rozdělání ohně, zaznamenat pobytové znaky zvěře, na které po cestě narazí, anebo zachytit zvěř jako takovou, pokud jí cestou spatří.

Trasa vedla od Homolky okolo rybníků Jirsák, Trubný a Podleský. Cestou jsme si povídali o tom, jaký význam mají tyto rybníky pro hospodaření, ale i jako krajinotvorný prvek, jaká mají výpustní zařízení, jaký mají bezpečnostní přeliv a zda jde o rybníky průtočné, náhonové či jestli se jedná o rybníky komorové a podobně.

Cílem cesty byl rybník Množil, kde se soutěžilo, opékalo a vlastně tak trošku tábořilo. K Množilu dorazilo dvacet šest účastníků – 15 dětí, tedy Kapříků a sourozenců, devět dospělých a také dva psi.

Soutěže tentokrát odstartoval souboj o nejrychleji rozdělaný oheň, který udělal radost i tatínkům. Po opékání špekáčků a klobásek zahladili Kapříci tři malá ohniště a vydali se na lov kartiček ve sto padesát metrů vzdáleném remízku.

Po ohodnocení úkolů z cesty a soutěží od rybníku bylo zřejmé, že bodování bude neskutečně vyrovnané. Vydali jsme se tedy k domovu. Čekaly nás ještě kartičky se zvířátky, které děti "lovily" po cestě na Čáslav. U Jirsáku ještě "čepicová baba" měla sebrat dětem poslední zbytky sil, ale jediní, komu síly došly, byli dospělí.

Před třetí hodinou odpolední jsme dorazili zpět k Homolce. Zbývalo ještě spočítat "zajíce a medvědy ".

Nejvíce bodů získal tým Modrých ve složení Martin, Terka, Kačka, Štěpán a Kuba, ale vítězi byli všichni, kteří se s námi celého výšlapu zúčastnili. 

Děti za účast obdržely pár drobností, které věnoval SÚS.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem účastníkům za to, že jsme se sešli v tak hojném počtu. Doufám, že si to všichni užili a budou mít nač vzpomínat, a že se zase za rok na výšlap vypravíme.

Petr Stieber, vedoucí kapříků MO Čáslav

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 204 387

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS