ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Vodník v Neratovicích - 44 dětí tit

publikováno: 22.05.2023

 Ve čtvrtek (11. 5.) se revíru Labe 16 konala náborová akce "Ve vodě nežijí jen vodníci", kterou uspořádala MO Neratovice a zúčastnilo se jí 44 dětí.

Nejprve si děti si vyslechly přednášku vedoucího dětského rybářského kroužku o rybách, které žijí v našich vodách a hlavně v řece Labi. Dále si mohly fyzicky prohlédnout různé druhy ryb - kapr, lín, pstruh, plotice, tloušť a cejn. Na závěr přednášky si každé z dětí vypustilo "svoji" rybu do řeky.

Poté jim na dalším stanovišti zkušení rybáři vysvětlili druhy rybolovu, předvedli dětem různé návazce a zodpověděli jejich dotazy. Rovněž jim ukázali, jak se pracuje s prutem při nahazování, což si děti vyzkoušely a velmi je to bavilo.

Pak byl pro naše dětské hosty připraven kvíz v podobě poznávačky různých druhů ryb, po jehož absolvování každé z dětí dostalo diplom a v tašce propagační materiály.

Na závěr je čekalo občerstvení, opekly si buřty a samozřejmostí byl i nápoj. 

Akce byla ze strany pedagogů a dětí velmi kladně hodnocena, všichni strávili hezké dopoledne a děti přiznaly, že se dozvěděly plno zajímavých informací o rybách. Některé se zajímaly o možnost získání povolenky k lovu ryb.

I my, jako pořadatelé, jsme byli s průběhem akce spokojeni, děti měly spoustu dotazů a hlavně se jim líbilo vypouštění ryb do Labe a práce s udicí. Vše dovršilo i pěkné počasí.

Jiří Chrdle, MO Neratovice

 

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 128 319

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS