ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Dětské rybářské závody na Záhorské znají vítěze tit

publikováno: 02.05.2023

Přijely k nám děti z Kladrub, Vlašimi, Prahy, Benešova, Divišova, Zruče, Bystřice, Votic, Sedlčan, Jindřichova Hradce. Nakonec se jich na tradičních dětských závodech, které pořádá naše MO Kladruby na Záhorské, sešlo 39.

Nejdříve poznávačka ryb a pak už se děti usadily na svá místa a začaly se připravovat na 4hodinový závod.

Po odtroubení zahájení závodu se všichni vrhli do závodění, ale ryby braly podobně jako předchozí den dospělým. Takže záběrů od kaprů bylo málo. Chtělo to tentokrát kromě umu i víc než jen trochu štěstí.

I tak to děti zkoušely vytrvale, střídaly položenou, plavanou, na dně, na hladině i v mezivodě. Někdo byl úspěšnější, jiný pročekal na záběr i celý závod. Každopádně všichni byli vytrvalí a odhodlaní chytit alespoň jednu rybu, převážně pstruhy duhové.  

Čas byl ale neúprosný a v 13.00 hod. klakson závod ukončil. Posbírané úlovkové lístky byly rozděleny do dvou kategorií (do 10 let a od 11 do 15 let) a po sečtení ulovených ryb bylo stanoveno celkové pořadí.

Během sčítání si děti mohly vyzkoušet střelbu ze vzduchové zbraně na terč pod dohledem Jaroslava Havla a Jiřího Jedličky. Dále si všichni mohli zdokonalit své dovednosti v rybolovné technice (hod na kruhový terč).

O děti bylo během závodu skvěle postaráno díky velkému množství koláčů od pekárny Turek, sladkostí, zákusků od pekařství Mařenka a k obědu byl podáván všem závodníkům hamburger s hranolky.

V mladší kategorii zvítězil domácí Matyáš Halaška, který chytil 12 ryb při celkové délce 395 cm, druhé místo obsadila Anna Belušiaková z Jindřichova Hradce a třetí místo vybojoval Karel Dvořák. Ve starší kategorii dominoval kladrubský Ondřej Válka, druhé místo vychytala Adélka Procházková, která se zároveň stala nejlepší slečnou závodu a třetí místo obsadila Anežka Polesná. Největší rybu zdolal Ondřej Válka, a to kapra 52 cm.

Obdiv patří všem za účast a výkony v rybolovné technice. Byla radost sledovat závodníky, kteří to prostě měli v ruce. Právě Honzík Kovář házel úžasně a zvítězil.

Vítězové si odnesli poháry od SÚS a pěkné ceny našich partnerů Delphin, Saenger, Nikl, Timar mix, Graffishing. Krásné dorty vyrobilo pekařství Mařenka. Každý závodník obdržel medailí a odnesl si domů tašku s propagačními předměty, krmením apod.

Chtěli bychom poděkovat všem závodníkům a jejich doprovodu. Jsme velmi rádi, že se u nás objevují i nové tváře z bližšího i dalekého okolí.

Děkujeme rodině Havlových za cukrovinky a sladký catering. Mirce Naglové za víkendové pořizování krásných fotografií. Klukům a holkám z kiosku a od udírny. Všem členům MO Kladruby za pomoc a přípravu revíru.

Samozřejmě velké poděkování patří všem sponzorům za krásné a hodnotné věcné ceny nejen na tento závod, ale za celoroční podporu - Středočeskému územnímu svazu, Českému rybářskému svazu, společnostem Tropic fishing, Saenger, Delphin, Mivardi, Karlovi Niklovi, ABF-ForFishing, Wavy Boats - LOWRANCE, FOX, Standovi Komendovi z Restaurace u Piškota v Kladrubech, Timáru Mix, Pivovaru Ferdinand Benešov, Pekárně Turek Vlašim, MASO-TŘEBOVLE s.r.o., Kofola a.s., Sedldekor s.r.o., Kontu Bariéry, rodině Havlů, rodině Hanikýřů, rodině Sátrových a obci Kladruby.

Přejeme krásné dny strávené na rybách a hodně pěkných úlovků.

Petr Krym, Jan Porhansl, Tomáš Kučera, MO Kladruby

 

 

Soubory ke stažení tit

Výsledková listina 11 - 15 let

PDF

Výsledková listina do 10 let

PDF

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 200 651

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS