ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Proběhla členská schůze MO Nymburk tit

publikováno: 17.04.2023

V sobotu (15. 4.) se v sále Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Nymburk, konala členská schůze ČRS z. s., MO Nymburk, na které bylo přítomno 61 členů, z nichž 56 s právem volit. MO má celkem 932 členů.

Účast nebyla vysoká (pouhých 6 % členské základny), což nás mrzí. Každý člen má právo se zúčastnit a má tak možnost ovlivnit, jakým směrem bude organizace dále směřovat, navrhnout a nechat odhlasovat úpravu BPVRP (bližší podmínky výkonu rybářského práva), vyjádřit se k dění v MO, aj.

V úvodu předal předseda MO Ing. David Hrstka, Ph.D. dárkový koš bývalému dlouholetému předsedovi MO Mgr. Janu Šankovi k jeho významnému životnímu jubileu – 80 let.

Přítomní vyslechli zprávu předsedy organizace, v které byla mimo jiné uvedena i kompletní problematika jezera Sadská a aktuální stav. Byla zhlédnuta fotoprojekce z akcí mládeže.

Následovala zpráva hospodáře a vedoucího RS, které podrobně zhodnotily rok 2022.

Pro členy byly jedny z nejvíce zajímavých informace o zarybnění revírů a úlovky ze zprávy hospodáře. Jednatelem MO byl představen plánovaný finanční rozpočet na rok 2023 a výsledky hospodaření za rok 2022. Podrobná byla také zpráva dozorčí komise, která informovala o své činnosti, kontrolách a probíhajících šetřeních. Dále byl představen návrh doplnění a změn BPVRP na revírech, kde uživatelem je MO Nymburk.

Členskou schůzí byly schváleny následující úpravy BPVRP od roku 2024:

Na revírech 411 065 Mrlina 1, 411 133 Sadská, 411 190 Stará Mrlina doplnit:

  • Při lovu dravých ryb s výjimkou přívlače na umělou nástrahu se povoluje pouze sestava s max. dvěma jednoháčky u nástražní ryby do velikosti 20 cm. U nástražní ryby ve velikosti nad 20 cm se povoluje sestava s maximálně jedním trojháčkem a jedním jednoháčkem.

Na revíru 411 053 – Labe 21 doplnit:

  • celoroční režim chyť a pusť u okouna říčního
  • zvýšení míry candáta obecného na 55 cm a zvýšení míry štiky obecné na 60 cm
  • zákaz lovu na rybičku ve velikosti menší než 12 cm nebo její části v jakékoli velikosti a zákaz přechovávání takovéto rybičky, tedy menší než 12 cm během výkonu rybářského práva.

Následovala diskuze členů se členy výboru MO. V rámci ní padl z pléna návrh vyvolat hlasování o podání žádosti na Krajský úřad o zákazu rybolovu na jezeře Sadská. O tomto návrhu byla poměrně dlouhá diskuze a v hlasování tento návrh byl většinou přítomných členů přijat. Výbor získal od členů MO mandát konat v této záležitosti další kroky.

Předsedou MO byl představen a následně schválen plán práce MO Nymburk na rok 2023.

Zástupce mandátové komise předložil návrh usnesení členské schůze MO, který byl následně schválen.

Celý zápis, včetně jednotlivých zpráv a usnesení schůze, bude vyvěšen na webových stránkách naší organizace.

Poté již předseda popřál všem hezké jaro a celý rybářský rok, pevné zdraví, přítomným poděkoval za účast a schůzi ukončil.

Jakub Kemr, MO Nymburk

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 287 738

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS