ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z rybářského kroužku MO Kladno tit

publikováno: 18.12.2022

Dne 7. 9. 2022 jsme zahájili další ročník činnosti dětského rybářského kroužku při MO Kladno. Kroužek letos navštěvuje 27 dětí, z toho je 18 nováčků a 9 dětí pokračuje z minulých let.

Pro velký zájem jsme tedy děti rozdělili do dvou skupin, a to začátečníků a pokročilých. Máme samozřejmě velkou radost z toho, že kroužek navštěvují i čtyři dívky.

I pro tento rok nám naše místní organizace zajistila pronájem učebny, kde se každý týden s dětmi scházíme, a zároveň nám zajistila vybavení, které nám při výuce pomáhá. Rád bych proto touto cestou MO Kladno za veškerou pomoc srdečně poděkoval.

Na začátku dalšího roku jsme také dostali startovací balíčky od Středočeského územního svazu. Tyto balíčky obsahovaly hlavně učební pomůcky, jako jsou pracovní sešity a naučná literatura. Jednou z nejužitečnějších pomůcek je kniha Ryby našich vod, ze které se s dětmi učíme. Rád bych tedy poděkoval i SÚS za vše, co nám pro kroužek poskytl.

Od zahájení tohoto ročníku jsme s dětmi doposud zvládli celkem 21 setkání kroužku, z toho 7 bylo venku u vody. Vždy, když se vypravíme k vodě, mají z toho děti velkou radost, když to počasí dovolí, snažíme se proto být u vody co možná nejčastěji. Na podzim se nám také podařilo zúčastnit se dvou výlovů rybníků, kde se dětem líbilo, protože měly možnost prohlédnout si ryby, které ještě nikdy naživo neviděly.

Jako již pravidelně v minulých letech, i tento rok jsme se s dětmi vlakem vypravili do Národního zemědělského muzea v Praze. Výlet se konal v sobotu 3. 12. 2022 a účast byla hojná – celkem s námi jelo 17 dětí. Jsme rádi, že je tato akce u dětí oblíbená, což dokazuje i fakt, že některé s námi do muzea jezdí opakovaně.

A i letos jsme si pro děti k Mikuláši připravili malé překvapení v podobě napečených perníčků. Samozřejmě ve tvaru kapra.

Před Vánoci nás s dětmi čeká ještě jedno poslední setkání, které plánujeme v trošku volnější vánoční atmosféře. Po Novém roce ale začneme opět naplno, protože toho máme ve výuce před sebou ještě spoustu.

Závěrem bych rád všem popřál klidné prožití vánočních svátku a vše dobré do nového roku.

Petr Suchopár, hlavní vedoucí RK

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 317 742

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS