ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Jsme připraveni vám pomoci s dotacemi… tit

publikováno: 12.12.2022

Od roku 2018 nabízí náš územní svaz místním organizacím pomoc s administrací dotací z Operačního programu rybářství – investice do akvakultury a z národních zemědělských dotací na mimoprodukční funkce rybářských revírů.

Během této doby se nám společně s MO podařilo získat dotace především na drobnější vybavení, které organizace nejvíce potřebují pro zkvalitnění práce v rybochovných zařízeních, a to např. přepravní bedny, váhy, podběráky, sítě, motorové pily, křovinořezy aj.

Celkem jsme úspěšně zažádali v Operačním programu rybářství – investice do akvakultury o vybavení za 1 220 000 Kč.

Samozřejmostí je, že MO poskytujeme i následnou pomoc s administrací po podání žádosti, a to např. žádost o platbu, podávání zpráv o udržitelnosti projektu, anebo hlášení o změnách, které je nutno podávat např. po volbách do výboru MO, kdy dochází ke změně statutárních zástupců MO.

Výraznou změnou v letošním roce je, že skončilo podávání žádostí z OPR na Portálu farmáře a bylo nahrazeno portálem ISKP 21+ (ZDE) a již i v tomto programu jsme začali pracovat a podávat žádosti.

Výše zmíněné dotace budou opět vyhlášeny v jarních měsících roku 2023 a budeme o nich místní organizace informovat e-mailem, jako při každém předchozím vyhlášení dotace.

Již čtyři roky můžete rovněž naši pomoc využít při podávání žádostí o národní zemědělské dotace – mimoprodukční funkce rybářských revírů DT17, kde se náhrada za škody způsobené rybožravými predátory pohybuje 600 – 800 Kč na hektar revíru.

Je škoda, že této dotace využívají spíše menší místní organice a ty větší MO, které mají velkou rozlohu revírů a možnost tak získat několik desítek až stovek tisíc korun, této dotace vůbec nevyužijí. Přitom vyplnění této žádosti o dotaci je velmi jednoduché a rychlé.

Celkově ročně zadministrujeme místním organizacím, které mají zájem o tuto dotaci, přibližně 130 000 – 160 000 Kč, což ukazuje, jak minimálně tuto možnost využíváme.

I tato dotace bude na jaře 2023 vyhlášena a žádost se bude nadále podávat přes Portál farmáře. Přivítali bychom mnohem větší zapojení MO a jsme připraveni vám se všemi náležitostmi pomoci.

Neváhejte se na mě obrátit na e-mail investice@crs-sus.cz, kde vám podám veškeré informace k vyhlášeným dotacím a pomohu vám s administrací. O pomoc můžete rovněž požádat i mého kolegu Ing. Davida Grunta, e-mail: dotace@crs-sus.cz, který se více soustředí na investice do revírů – odbahnění, revitalizace atd.

Na závěr chci poděkovat všem místním organizacím, které do programu dotací doposud zapojily a získávají tak tolik potřebné finance.

Alena Valtrová, investice SÚS

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 129 927

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS