ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z jednání výboru SÚS… tit

publikováno: 20.11.2022

Výbor SÚS si na svém pravidelném zasedání vyslechl informace o provedených pracích na Božkově a na Strženém, či o probíhajícím hospodářském vyrovnání.

Členové výboru Zahrádka, Mgr. Vondrušková, Novák a Macholda byli připojeni on-line.

Výbor byl hned v úvodu obeznámen s tím, že letošní část projektu našeho územního svazu a Středočeského kraje na vysazení pstruhů potočních do vybraných středočeských toků byla úspěšně ukončena. Příští vysazení je směrováno do jarních měsíců.

Členové výboru byli seznámeni s pracemi na odstavné ploše u Strženého s tím, že schválili ještě dosazení obrubníků.

Na Božkově byly ukončeny rekonstrukční práce a rybník je opět v plném provozu.

Bez problémů probíhá odbahnění VD Němčice.

Rovněž tak zatím panuje spokojenost s průběhem hospodářského vyrovnání, které probíhá na sekretariátu SÚS v Lahovicích bez větších potíží, drobné nedostatky odstraňují pracovníci sekretariátu na místě. Kromě jiného jsou zde evidovány požadavky na školení a semináře, zatím největší zájem je o školení RS.

Výbor byl informovaná o výlovu rybníku Šternberk (MO Smečno), který bude od 1. 1. 2023 vložen do společného rybolovu. Rybník byl po slovení z důvodu eliminace sumce velkého opět napuštěn. Bylo schváleno prvotní zarybnění toho rybníku.

Došlo také ke slovení rybníku Hrádek (MO Smečno) z důvodu jeho revitalizace, na které byl dnem 12. 11. 2022 ukončen rybolov. Ryby byly převezeny do Šternberku, dle kalkulačního listu.

Trvá příprava rozpočtu SÚS na rok 2023, členové výboru obdrží písemně finální verzi rozpočtu, aby ho připomínkovali do prosincového jednání výboru, kde bude následně schválen.

Od 1. 1. 2023 budou rybníky Pecina a Shoř vloženy do revíru 411 035 Klejnarka 2 (MO Čáslav).

Výbor SÚS odmítl uhradit náklady spojené s MS v položené v Maďarsku s tím, že o cestě nebyl informován, cesta nebyla výborem dopředu schválena, výbor neznal rozpočet akce, nebyl dodán žádný materiál z průběhu konání šampionátu. SÚS má pro účely reprezentace ČR ze strany středočeských rybářů směrnici, která je pro všechny závazná.

Jednatelka pí. Fryšová seznámila členy výboru s úpravou výkazů o činnosti, které budou ke konci listopadu rozeslány na MO.

Ing. Neuman podal informaci o pokračujících pracích na Rybářském informačním systému.

Výbor SÚS schválil text dopisu, který bude odeslán na Radu ČRS ohledně informací o ceně RIS. MO SÚS dostaly na základě usnesení konference SÚS dopis z Rady k financování a ceně RIS, s jehož zněním řada MO nesouhlasila, a proto VÚS odesílá dopis se stanoviskem k nezveřejnění ceny.

Členové výboru byli rovněž seznámeni s počty prodaných členských známek za rok 2022, v kterých je mírný pokles, což se však s ohledem na situaci ve společnosti, ale i s problémy v MO Smečno a Rudná dalo předvídat. Výbor očekává, že pokles bude i v následujícím roce, především z důvodů zvýšení cen povolenek a všeobecným zdražováním v ČR.

(šam)

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 205 576

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS