ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Vodník v Březnici – 116 dětí tit

publikováno: 17.10.2022

Místní organizace v Březnici uspořádala ve čtvrtek (6. 10.) pro děti obou místních mateřských školek akci "Ve vodě nežijí jen vodníci", která se konala u rybníčků na zámku v Březnici a zúčastnilo se jí 116 dětí.

Děti byly ve skupinách a mohly se tak seznámit nejen s jednotlivými druhy ryb, používanou rybářskou technikou sportovního rybolovu, s ochranou přírody, ale viděly i jak se ryby loví, co je k tomu potřebné, mohly si vybarvit omalovánky či sami ulovit plastovou rybku a nezapomnělo se ani na svačinu apod.    

Na stanovištích se jim dostalo odborného výkladu, viděly, jak loví ryby reprezentantka ČR v rybolovné technice Tereza Ovsíková, potěžkaly si a pohladily živého kapra a další ryby.

Velkou pozornost vzbudila hlavně káď se štikami, úhořem, candátem, kapry a dalšími druhy ryb, líbilo se jim poznávání ryb a rostlin na bannerech a vše proběhlo za ideálního počasí.              

Na závěr pak všechny děti obdržely i drobné upomínkové předměty. Myslíme si, že hlavní cíl - vzbudit v dětech zájem o rybaření i o přírodu byl splněn, ba vysoce překročen (ze všech děti vyzařovala spokojenost a nadšení).                                                       

Pro naši organizaci se jednalo o velkou akci, která proběhal pod patronací Středočeského územního svazu ČRS a Ministerstva zemědělství, ve spolupráci s městem Březnice a jeho mateřskými školkami. Děkujeme za spolupráci i kastelánu zámku v Březnici Ing. Bartákovi.                                             

Jsme velice rádi, že i těm nejmenším „špuntům“ se dostalo prvotního seznámení nejen s rybařením, ale i s přírodou.

Viktor Rejzl, jednatel MO ČRS Březnice

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 325 321

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS