ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Na Sázavě se konala 1. liga a 3. liga v přívlači tit

publikováno: 23.08.2022

Ve dnech 15. – 17. 7. 2022 se revíru Sázava 6 konalo uskutečnilo 2. kolo 1. ligy v přívlači, o měsíc později pak 1. kolo 3. ligy. Oba závody pořádala MO Český Šternberk.

1. liga – 2. kolo

Do závodu nastoupilo 13 týmů z celé republiky. Bohužel před závody se zhoršilo počasí, takže se Sázava zakalila a zvedla, a tak bylo mnohdy velice těžké rybu přelstít a přinutit k záběru. I tak si s tím zkušení závodníci velice dobře poradili a nachytali celkem 682 ks ryb. Nejčastějšími úlovky byli jelec tloušť, dále pak okoun, bolen, ouklej, štika, ježdík, plotice a hrouzek.

Největší rybou byla štika 651 mm, kterou ulovil Jan Motyčka.

Vítězem 2. kola se stal tým FT Fishing MO Čakovice ve složení Kratochvíl Dorian a Svoboda Tomáš, na druhém místě skončil tým Nástrahy.CZ MO Tábor ve složení Musil Filip a Vlažný Jiří a třetí příčka patřila týmu MO Choceň ve složení Martinů Jaroslav a Libjak Jan.

Závod probíhal v poklidné a přátelské atmosféře a doufám, že všichni zúčastnění byli spokojeni. Závěrem bych chtěl moc poděkovat Lukáši Kubínovi, Aleši Truhlářovi, Ondřeji Havlovi a Jirkovi Chaloupkovi za to, že mě zastoupili a uspořádali tento závod místo mě, protože jsem musel odjet jako náhradník odchytat závod 2. kola 2. ligy.

3. liga – 1. kolo

Závod se konal ve dnech 19. – 21. 8. 2022 se v Českém Šternberku uskutečni, zúčastnilo se ho nakonec 11 týmů napříč ČR.

Jak je již u nás tradicí, tak ani v tomto závodě nás počasí „nezklamalo“ a opět se předvedlo tak, že v pátek kolem 17. hodiny se spustil déšť a vydrželo nám pršet až do nedělního odpoledne. Sázava se opět zvedla a zakalila. Takže obdobně jako v 1. lize, tak i závodníci ve 3. lize museli vynaložit veškeré své úsilí a zkušenosti, aby se jim podařilo přelstít ryby a přimět je k záběru.

Závodníci si počínali velice dobře a celkem se jim podařilo za celý závod nachytat 281 ks ryb. Nejčastějším úlovkem byl jelec tloušť následovaný okounem, bolenem, ouklejí, ježdíkem, ploticí a hrouzkem.

Největší rybou závodu byl tloušť 472 mm a ulovil ho Dominik Vokřínek.

Závod ovládl tým Velrybáři ze severu MS Vejprty ve složení Havlíček Lukáš st. a Havlíček Lukáš ml., stříbro bral tým PRSO.ME ČRS ve složení Mičánek Martin a Stonawski Rudolf a bronz tým OKBE M. O. Nusle Praha 4 ve složení Bednář Pavel a Moravcová Soňa.

I zde vše probíhalo v poklidné a přátelské atmosféře. Rybám se sice nechtělo moc spolupracovat, ale my jsme si užili zábavu v podobě zdravého hecování a popichování se navzájem.

Závěrem bych chtěl všem zúčastněným poděkovat za vzornou reprezentaci svých MO a za legraci, kterou jsme si užili. Dále bych chtěl moc poděkovat naší MO Český Šternberk za to, že nám povolila tyto závody uspořádat a své rodině za pomoc při závodech samotných.

Josef Prokop, MO Český Šternberk

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 202 319

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS