ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Rybářský tábor MO Bystřice – Protivín 2022 tit

publikováno: 08.08.2022

Místní organizace Bystřice již podruhé uspořádala ve dnech 30. 7. až 6. 8. rybářský tábor v Protivíně – v kempu „U Šerifa“, kterého se zúčastnilo 25 dětí a 5 vedoucích. 

Zázemí je zde pěkné, kemp je ze dvou stran obklopen Vodňanskou Blanicí a o rybu zde není nouze.

Pro přesun do Protivína jsme zvolili vlak. Po příjezdu a ubytování jsme vyrazili k vodě obhlédnout terén, poté následovala večeře a rozdělení dětí do tří družstev, jejichž názvy si děti vybraly: 1. družstvo – Vydry, 2. družstvo – Bobři a 3. družstvo – Čolci.

Po celou dobu tábora se děti učily vázat různé montáže. Vysvětlili a ukázali jsme si různé techniky lovu, hrály se zábavné hry, ale došlo i na opakovačku poznávaní ryb a živočichů.

Také jsme uskutečnili výlet do Vodňan spojený s exkurzí v Jihočeském výzkumném centru akvakultury a biodiverzity hydrocenóz, kde se děti dozvěděly mnoho zajímavého o chovu mníka jednovousého, hlavatky obecné, candáta obecného, jeseterů, lipana podhorního, ale i o životě původních druhů raků a jejich konkurenci – invazivních druhů – raka signálního, pruhovaného a mramorovaného.

Pro děti byla připravena celotáborová soutěž, v níž se mimo jiné hodnotil počet ulovených ryb, rybářské znalosti a dovednosti, ale i úklid chatek. Na každý den byly připraveny dovednostní soutěže a jedno dopoledne bylo kompletně věnováno táborové olympiádě. V rámci ní byly disciplíny: hod oštěpem, vis na čas, podlézání, skok z místa, hod kapkou na terč… Speciální závěr patřil volné disciplíně – gymnastice jednotlivců a týmů, u které jsme se neuvěřitelně pobavili.

Předposlední den proběhly rybářské závody. Ty byly ovlivněny vysokými teplotami. Ryby moc nespolupracovaly, ale i přesto se povedlo dětem nad nepřízní počasí zvítězit a nějakou rybu ulovit. Těsně před koncem závodu se Vojtovi povedlo zaseknou amura, s kterým bojoval více jak dvě hodiny. Výsledkem byla ryba v podběráku a nevýslovná radost. Amur měřil 87 cm! Po společném focení a potlesku všech, byl vrácen zpět do Vodňanské Blanice. 

Na závěr dne byly vyhlášeny výsledky rybářských závodů a celotáborové hry, ve které těsně zvítězili Čolci.

Na základě výsledků z celotáborové hry byly dětem rozdány finanční poukázky, za které si mohly v našem táborovém obchůdku nakoupit různé rybářské vybavení, drobnosti na rybařinu, krmení a cukrovinky.

Pak už nás bohužel čekalo balení, úklid chatek a cesta domů. Cesta proběhla dobře a v sobotu ve 14:48 jsme dorazili vlakem do Benešova.

Rád bych touto cestou poděkoval všem sponzorům: městu Bystřice, ČRS SÚS, MŠMT ČR, pí. Faktorové - rybářské potřeby Sedlčany, PEFA Pavel Faktor výrobce splávků, FishMaster.cz prodejce rybářských potřeb, WPOcarp Petr Štěpánek Bystřice, NAREX Bystřice s.r.o., ChemPesta a.s., Dušanu Otradovcovi, Luboši Hoškovi, Karlu Voňavkovi, Michalu Bradovi a Františku Kolářovi

Dále chci poděkovat vedoucím kroužku za pomoc s přípravou a realizací tábora: hlavnímu vedoucímu LRT Petru Škvorovi, Petru Bervidovi, Miloši Repetnému a zdravotnici Marcele Kadeřábkové

Věřím, že se všem na táboře líbilo, každý si ho užil a v roce 2023 se opět v létě sejdeme.

Za tým vedoucích Vítězslav Maier

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 337 390

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS