ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Ohlédnutí předsedy SÚS... tit

publikováno: 01.07.2022

Své ohlédnutí začnu přípravou zářijové konference našeho územního svazu, která je volební. Jako jediný územní svaz jsme šli s kůži na trh a dlouho dopředu jsme zveřejnili kandidáty do výboru, dozorčí komise apod. tak, jak je navrhly MO, anebo výbor SÚS.

Nikoho navrženého jsme neodmítli (a věřte, že to v ČRS nebývá zvykem), všechna jména jsou zveřejněna a v září bude na delegátech, koho do jednotlivých funkcí vyšlou.

Jak se konference blíží, vstupují do tohoto předvolebního období různé partikulární zájmy určitých skupin, ostatně v Česku běžný jev, tak proč by těmto metodám měli být rybáři ušetřeni? Stále však naštěstí platí, že v našem územním svazu svobodomyslně rozhodují delegáti.

Tím se dostávám i k zadrženým povolenkám našim dvěma funkcionářům. Nechci se tu sáhodlouze rozepisovat, na Štědroníně byl výbor i sekretariát, všichni viděli, jak to probíhalo, a co se tam v průběhu dne dělo. Tohle víc komentovat nebudu, asi ještě bude čas, kdy si k tomu oba naši funkcionáři řeknou své.

Každopádně o čem chci tady mluvit a budu se opakovat, je to, že oba nabídli demisi a já jsem ji nepřijal. Odmítám hrát divadla podle cizích scénářů a podle několika řvounů na facebooku, nebudu tu skákat podle toho, co nám budou radit a doporučovat členové a funkcionáři z jiných územních svazů. Ti, nechť si zametou před svým vlastním prahem. Myslím, že mají toho dost, co vymetat.

Jejich rezignaci jsem nepřijal, nebyla podána z důvodu, že by udělali nějaký hrdelní zločin (kdyby tam masakrovali ryby, chytali na víc prutů apod., sám bych inicioval jejich odchod z funkcí), ale podali ji proto, aby před volbami chránili náš územní svaz a hlavně mě, protože tušili, co se strhne.

Já se o sebe nebojím a náš územní svaz má šanci ukázat, zda umíme při sobě stát, takže nebyl důvod jejich návrh přijmout, notabene, když hned v září jsou volby. Není to můj alibismus, jak se jeden zhrzený trouba snaží na facebooku šířit, ale naprosto reálné zhodnocení situace a o jejich dalším osudu rozhodnou delegáti. Tečka.

Jsem rád, že na Radě ČRS prošel náš návrh na zvýšení ceny členské známky a následné procentuální přerozdělení. Sněmu ČRS tak bude předložen návrh, aby od roku 2023 na byla cena členské známky 700 Kč pro dospělé, 300 Kč pro mládež a 150 Kč pro děti a zároveň sjednocení procentuálních podílů pro všechny věkové kategorie (v poměru 13 % RR, 37 % ÚS, 50 % MO).

Výhodu spatřuji v tom, že větší přísun peněz půjde do MO, které ponesou zvýšené náklady na Rybářský informační systém (RIS). Zároveň je v našem návrhu obsaženo, aby vývoj a vznik RIS financovaly výhradně územní svazy, dle odsouhlaseného klíče podle počtu členů.

Když už jsme u RIS, pak mám potěšitelnou zprávu pro všechny naše MO v tom smyslu, že byl na základě poptávkového řízení vybraný dodavatel technického vybavení pro zajištění RIS. To znamená, že MO dostanou notebook se SW, tiskárnu, čtečku čárových a QR kódů a územní svaz za tuto dodávku techniky zaplatí společnosti TelComp 3 052 940 Kč. MO bude vše předáno při hospodářském vyrovnání.

Radost mám z toho, jak jsme v uplynulých týdnech pokračovali ve vysazování ryb. Především věková, ale i druhová pestrost mě těší.

Kromě tradičních kaprů, to byli ročci pstruhů obecných, ročci a dvouročci lipanů, váčkové plůdky kaprů a línů, rychlené štiky, rozkrmení okouni a candáti.

Vysadili jsme i nádherné parmy, kdy do každého toku ve společném rybolovu, který má tuto rybu v ZP, náš územní svaz zaplatil 500 ks, další dotací územního svazu bylo vysazení odkrmených úhořů, kteří šli do toků, jež nesplňují podmínky dotace pro úhoří monté.

Jsem rád, že se členové ÚS zapojili do akce Ukliďme Česko, radost mám z postoje řady rybářských kroužků, a z toho, jak vedoucí vedou děti k úklidu.

Situace nám umožnil uspořádat na pískovně závod „O pohár předsedy SÚS“ pro dospělé, děti a mládež. Obou závodů se dohromady zúčastnilo 222 závodníků (103 dospělých, 105 dětí a 14 mládeže). Po oba dny bylo nádherné počasí i skvělá atmosféra, věřím, že si to všichni zúčastnění užili.

Tím přecházím k našim sportovcům, neboť zaznamenali skvělé výsledky a udělali úžasnou reklamu našemu územnímu svazu.

Dařilo se v ertéčku Tomáši Spáčilovi a družstvu z Hořovic, které skončilo v první lize druhé a Tomáš zaznamenal nejlepší výsledky ze všech a následně zvítězil v Českém poháru, kde dominoval jak v pětiboji, tak i sedmiboji. Tomáš je prostě jistota a jeho forma a um je pro mě fascinující.

Na domácím šampionát handicapovaných rybářů v plavané, který pravidelně organizuje naše MO Kladruby, se mistrem republiky stal Jan Omamik z MO Rakovník, třetí byl Petr Svatoš z MO Kladruby. Kluci ještě s dalšími Středočechy pak jeli na MS do Maďarska, kde nakonec skončili šestí, což považuji za velmi dobrý výsledek a není se zač stydět.

Tým muškařů ve složení Vojtěch Marek, Samuel Piekar, Marek Macholda a Ivan Vančura veze mistrovství republiky bronz.

Ještě více pak zářili junioři, kde se Vojta Marek stal domácím šampionem a Lukáš Michalík bral bronz a titul mistrů republiky získalo i družstvo ve složení Vojtěch Marek, Lukáš Michalík, Štěpán Vokáč, Vít Marek a Jonáš Včeliš. Navíc potěší, že naši kluci takhle řádili v jihočeské pstruhařské baště.

Nesmím rovněž opomenout bronzovou medaili Aleše Flanderky na Mezinárodní mistrovství ČR v lovu ryb udicí na plavanou a pěkné, i kdy nepopulární, čtvrté místo týmu Středočechů.

Když jsem u těch úspěchů, nemohu nezmínit skvělé třetí místo Vojty Šedivého v národním kole Zlaté udice.

Nechali jsme také vyrobit trička pro členy rybářské stráže a pro funkcionáře MO. Stále si totiž myslím, že RS má profesionálně nejen vystupovat a znát, ale i vypadat.

Na závěr vám chci, milí naši členové, popřát příjemně prožité dovolené a všem rybaříkům super prázdniny.

Dušan Hýbner

 

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 178 347

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS