ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Domácí šampionát v mušce juniorů s nadvládou Středočechů tit

publikováno: 28.06.2022

Ve dnech 24. – 26. 6. se konalo na Vltavě v úseku pod Čertovou stěnou a na dohled od rožmberského zámku Mezinárodní mistrovství České republiky v LRU muška juniorů (zúčastnily se i reprezentační družstva Slovenska a Jihoafrické republiky).

Středočeský územní svaz reprezentovalo družstvo ve složení Vojtěch Marek, Lukáš Michalík, Štěpán Vokáč, Vít Marek a Jonáš Včeliš. S ohledem na bouřky a jejich vliv na Vltavu nakonec čtyři z pěti kol proběhla v krásných, ale také zrádných a fyzicky náročných proudech pod Čertovkou. Jen jedno kolo se po částečném vyčištění od následků bouřky konalo na hlavním toku Vltavy pod Rožmberkem. Další už nebylo možné, protože Vltava se proměnila ve vodáckou dálnici.  Nejčastějšími úlovky byli pstruzi potoční a jelci proudníci, ale občas se na háčku zaleskl hezký duhák, pruhovaný raubíř (okoun,) či blyštivá plotička, nebo tloušť. V podstatě všude kolem trati se dá jen pěšky, a tak zabrat všem dala nejen cesta na závodní úseky, ale i pohyb kolem nich. Tedy i doprovod závodníků si přišel na své.

Od prvního kola za to vzal Vojta Marek, který patřil určitě k hlavním favoritům a stylem start – cíl si dokráčel pro historicky třetí titul na řece v přímém pořadí (poprvé v historii českého juniorského muškaření).

Po celou dobu se mu snažili šlapat na paty především náš Lukáš Michalík a domácí Jihočech Jan Wittner. Oba dva však dopláceli na los, kdy byli vylosováni do stejné skupiny, a tak si navzájem brali body. Příjemným překvapením pro nás byl po celou dobu boj Štěpána Vokáče o umístění na bedně, které ztratil až v posledním kole především díky fyzickému vyčerpání.  Neztratil se ani Vítek Marek, který týmu také dokázal pomoci jednou jedničkou a spolupodílel se tak na fantastickém úspěchu, kdy se klukům podařilo přechytat domácí Jihočechy a získat titul i v družstvech. Za zády měl ve výsledcích celou dobu Jonáše Včeliše, který ukázal, že byl výbornou týmovou zálohou.

Tento vynikající úspěch našich mladých muškařů, kteří zastupují územní svaz s minimálním množstvím pstruhových revírů, je především odrazem dlouhodobé přípravy pod vedením Romana Vlčka z MO Brandýs nad Labem-Stará Boleslav a Jirky Pecha, který ač Západočech, si k našim klukům našel cestu a je odměnou všem, kteří nás podporují.

Na závěr bych rád poděkoval organizátorům z Územního svazu hl. m. Prahy za uspořádání skvělých závodů na vyhlášených jihočeských revírech a vynikající nápad se zařazením soutěže družstev, který všem výrazně zvedl motivaci a touha po společném úspěchu se stala hnacím motorem ve chvílích, kdy docházely fyzické síly. Děkujeme za podporu Středočeskému územnímu svazu, místním organizacím, v nichž naši junioři působí a samozřejmě i té hrstce sponzorů, která je ochotna tuto sportovní aktivitu probíhající v nádherném přírodním prostředí podpořit.

Gratuluji samozřejmě všem, kterým se podařilo uzmout nějakou tu medaili a pohár, děkuji všem za početnou účast a nezbývá mi než si přát, abychom se v takovém počtu a bojovné, ale fér atmosféře, scházeli co nejčastěji u příležitosti dalších závodů.

Aleš Vokáč, vedoucí týmu

Soubory ke stažení tit

MiČR juniorů v mušce - výsledky

PDF

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 337 191

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS