ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Vodník v Sedleci-Prčicích: 162 dětí tit

publikováno: 27.06.2022

Ve středu (1. 6.) naše místní organizace Sedlec-Prčice uspořádala v areálu MO náborovou akci "Ve vodě nežijí jen vodníci", které se zúčastnilo celkem 162 dětí. Dorazily k nám děti z mateřské školy ve věku 4 – 6 let a děti první a druhé třídy Základní škol

 

Připravily jsme pro ně celkem 11 stanovišť s ukázkami fauny a flory, která se nachází v našich revírech. V úvodu jsme dětem vysvětlili, jak rybáři sdružení v naší MO svojí chovnou činností a péčí o přilehlou krajinu našich rybochovných zařízeních pomáhají přírodě k jejímu zachování pro další generace.

 

Organizovali jsme takovouto akci poprvé od našeho zapojení do sdruženého hospodaření před třemi lety. V rámci akce děti ze ZŠ odpovídaly i na některé otázky související s poznáváním druhů ryb a rostlin, které jsme měli připraveny na jednotlivých stanovištích. Za správné odpovědi byly děti odměněny drobnými dárky. 

 

Byli jsme mile překvapeni jejich velkým zájmem o jednotlivé ukázky, zejména živých ryb. Akce se velmi líbila i doprovázejícím učitelkám (celkem 12) a velmi pozitivně ji ohodnotila i ředitelka ZŠ a MŠ paní Ratajová.

 

Děkujeme všem, kteří s akcí pomohli a udělali si čas. Byli to manželé Kloudovi, Fr. Vocílka, Josef Slaba, Petr Kvíz, Jaroslav Skalický, Václav Novák, Josef Bouška a Lubomíra Šonková. Rovněž děkujeme SÚS za upomínkové předměty, které naše MO doplnila o občerstvení pro všechny děti a jejich doprovod. 

 

Rovněž děkujeme vedení Města Sedlec-Prčice v čele se starostkou paní Miroslavou Jeřábkovou, které nám na tuto akci přispělo finančním příspěvkem. 

 

 Petr Kvíz, MO Sedlec-Prčice

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 161 591

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS