ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Rybářský závod dětí v Hořovicích tit

publikováno: 24.06.2022

 Již podruhé v tomto roce se stal Červený rybník v Komárově dějištěm dětského rybářského závodu uspořádaného MO Hořovice.

Krásná a čistá hladina s dostatečným množstvím lovných míst, a především s ideálním zázemím na březích, jinak chovného rybníka, je přímo stvořena pro pořádání podobných akcí. A právě taková akce se uskutečnila v sobotu (18. 6.), kdy se na pomyslné startovní čáře seřadilo 29 mladých rybářů a rybářek, aby poměřili své síly a schopnosti ve sportovním rybolovu.

Většina lidí si myslí, že rybářské závody začínají po zaregistrování závodníka a po startu závodu. Nicméně pravda je trochu jiná. Rybářské závody začínají totiž už večer nadcházejícího dne, kdy si většina závodníků připravuje své vybavení, a především na základě tajných receptů míchá různé druhy krmných směsí s nejrůznějšími přísadami. Neméně důležitá je i vhodně zvolená nástraha, velikost háčku a síla vlasce.

V průběhu závodu děti nejčastěji používaly různé druhy foukané kukuřice, nakládané pšenice, pařenou housku, nebo obyčejný rohlík. Chytalo se také na žížaly a mastné červy. Děti mohly lovit pouze na jeden prut a techniku rybolovu si zvolil každý, dle vlastního uvážení. Nejvíce však převládal způsob na plavanou, tedy chytání na splávek.

Po zdolání každé ryby přispěchal rozhodčí, rybu změřil a údaje zapsal do registračního listu závodníka. Následně byla ryba vrácena do jejího vodního světa. Koruny stromů na březích sice zajišťovaly dostatečný stín a útočiště před tropickými teplotami, které dosahovaly téměř 30 stupňů, přerušili pořadatelé v deset hodin závod a připravili pro děti občerstvení a chladné nápoje. Kdo měl chuť na něco sladkého, mohl ochutnat domácí buchty, které upekly maminky dětí a manželky pořadatelů.

Po přestávce pokračovaly děti v rybářském klání. Přestože si každý přál dosáhnout co možná nejlepších výsledků, provázela celý závod vzájemná kolegialita a velmi přátelská atmosféra. Na prvním místě se s celkovým součtem 488 cm ulovených ryb se umístil Michal Hošek z Hořovic. Druhé místo obsadil s celkovým součtem 482 cm Petr Zpěvák z Komárova a na třetím místě skončil s celkovým součtem 345 cm Ondřej Žemlička z Hořovic.

Všichni tři obdrželi z rukou pořadatelů pamětní medaile, poháry vítězů a hodnotné ceny. Petr Zpěvák, kterému uteklo vítězství jen o 6 cm navíc obdržel ještě ocenění v kategorii největší ulovená ryba, za kapra 43 cm.

Smutní však neodcházeli ani ostatní účastníci závodu, pro všechny byly připraveny nějaké sladkosti a ceny v podobě drobného rybářského vybavení. Zkrátka jsme si to krásné sobotní dopoledne užili všichni.

Na závěr bych rád poděkoval všem těm, kteří s přípravou a průběhem závodů moc pomohli. Především všem pořadatelům, rozhodčím a trenérům. Velké poděkování patří členům MS Komárov za součinnost a zázemí, dále dětem za účast a samozřejmě i jejich rodičům. A to největší poděkování patří již tradičně MO Hořovice, SÚS, a především městu Hořovice, jelikož činnost dětských rybářských kroužků naší organizace již dlouhodobě finančně i materiálně podporují.

Moc děkujeme a dětem o prázdninách přejeme hodně krásných zážitků u vody, a především Petrův zdar.

Jan Rogos, jednatel MO Hořovice

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 348 022

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS