ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Na Berounce s dětmi ryby spolupracovat moc nechtěly tit

publikováno: 12.06.2022

V sobotu (11. 6.) uspořádala MO Beroun dětský rybářský náborový závod, který se konal pod záštitou Středočeského územního svazu.

V pátek v odpoledních hodinách začala příprava „campu“, kdy se musely navézt stany, stoly, lavice, občerstvení, prostě zajistit pro děti i rodiče veškeré zázemí.

Část organizačního týmu včetně několika dětí bivakovala na základně z pátku na sobotu. Ladily se detaily sobotního závodu, děti si večer zachytaly, grilovaly se klobásky a zahráli jsme i karty.

V sobotu ráno v 8.00 hodin začalo „losování“ lovných míst, po předchozích zkušenostech si děti vybírají lovná místa dle pořadí, v jakém se dostaví.

Sešlo se celkem 25 závodníku z původně přihlášených 33 dětí, ale i tak krásná účast.

V 8.30 hodin byl závod zahájen. Děti zkoušely různé techniky – plavaná, položená, feeder ale i lov na bič.

Bohužel bylo velké horko a ryby příliš nespolupracovaly. Po dvou hodinách závodu jsme odpískali poločas. Děti dostaly na svačinu párky, limonádu (kterou měly po celou dobu závodu zdarma), koblihy, buchty a sušenky, ale i grilované klobásy. Pro rodiče byl připraven stejný výběr včetně kávy, čaje, nealko piva atd.

V 11.00 hodin odstartovalo druhé kolo závodu. Otočil se vítr proti proudu a čekalo se na více záběrů, ale bylo to ještě smutnější než první kolo. Berounka je těžká a nevyzpytatelná řeka. Ze všech 25 dětí se podařilo ulovit rybu pouze pěti z nich. Nu což, i taková rybařina někdy je.

Chci děti pochválit za to, že i když ryba nešla, tak i přesto všechny bojovaly i v tom úmorném vedru až do 13. hodiny, kdy závod skončil a nevzdaly to.

Poté následovalo sčítání a vyhlášení výsledků. První tři obdrželi poháry, věcné ceny a medaile, odměnili jsme i autora největšího úlovku závodu a nejmladšího účastníka (byly mu 3 roky). S prázdnou neodešel nikdo, všichni účastníci závodu dostali medaile a tašky s cenami.

Tímto bych chtěl za podporu poděkovat všem našim sponzorům.

Velké poděkování patří i dětem, rodičům za doprovod a podporu a samozřejmě celému organizačnímu týmu a partě nadšenců za obětavost a čas věnovaný přípravě tohoto závodu.

Václav Růžička, MO Beroun

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 211 965

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS