ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Středočeští muškaři bronzoví! tit

publikováno: 17.05.2022

O uplynulém víkendu výběr středočeských muškařů vybojoval na mistrovství republiky bronzové medaile. Stalo se tak na řece Vltavě pod Vyšším Brodem.

Vltava právě zde hostila několik evropských i světových šampionátů v muškaření, a tak výsledek na proslaveném místě potěší o to víc.

Ryby se lovily tentokrát nejen na nymfy, ale i na suché mušky, nebo strýmry a závodníci museli předvést všestrannost a orientaci na větší řece v dlouhých sektorech.

Úspěchu dosáhl tým pod vedením Pavla Rákosníka ve složení Vojtěch Marek, Samuel Piekar, Marek Macholda a Ivan Vančura.

„Je vidět, že podpora juniorských závodníků ve Středočeském územním svazu přináší výsledky a při přechodu mezi dospělé se mohou stát tahouny týmu a dál dobře reprezentovat náš uzemní svaz,“ uvedl trenér Pavel Rákosník.

Celkem 32 mužů a 6 žen ze 7 územních svazů a MRS ulovilo 1 593 ks ryb. Mistrem republiky se stal Lukáš Starýchfojtů z MRS, druhý skončil místní František Kouba JČÚS a třetí Vlastimil Král z ZPČÚS. Nejlepší Středočech byl Samuel Piekar na 6. místě.

Mistryní republiky se stala Tereza Rutová ÚSMP, před Kateřinou Švagrovou JČÚS a Eliškou Markovou z MRS. V ženách bohužel momentálně svou reprezentantku nemáme a doufáme, že nějaká začne závodit.

Mistrovství bylo velmi pěkně zorganizované a zkoušela se zde i aplikace pro vyhodnocení výsledků, která by do budoucna mohla nahradit klasické bodovací listy.

Celý tým děkuje výboru Středočeského územního svazu za dlouhodobou podporu sportu a máme radost, že jsme mohli náš územní svaz propagovat tímto krásným výsledkem. 

Marek Macholda

Fotogalerie tit

foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 192 565

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS