ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Pohár předsedy SÚS dětí a mládeže – 119 závodníků tit

publikováno: 15.05.2022

Závodu „O pohár předsedy SÚS“ se dnes v Pískové Lhotě sešlo 105 dětí do 15 let a 14 mládežníků ve věku 15 – 18 let. Ten se konal pod záštitou ministra zemědělství Zdeňka Nekuly.

Vítězem závodu se v kategorii dětí stal Michael Pekárek (MO Bělá pod Bezdězem). V kategorii mládež zvítězil Jan Adámek (MO Benátky nad Jizerou).

Spousta dětí přijela již v sobotu a na pískovně nocovala, většinou se jednalo o rybářské kroužky s vedoucími.

O děti bylo po celou dobu postaráno, od sobotní večeře, přes snídaní a svačinu během závodu včetně pitného režimu. Děti měly v sobotu na výběr polévku, klobásy, párky, grilované maso, palačinky, řada z nich se překvapivě přiklonila k masu.

Na snídani se podávala míchaná vajíčka, vánočka a jablkový závin.

Závod se velmi vydařil, nejen počasím (chvílemi bylo až příliš velké vedro), ale i ryby slušně spolupracovaly, kdy alespoň jednu rybu mezi dětmi ulovilo 64 účastníků, mezi mládeží to bylo 13 závodníků.

Dětem se celkem ve čtyřech případech podařilo ulovit vytouženého jesetera a úspěšným rybářům vůbec nevadilo, že to byla nebodovaná ryba. Tento zážitek překonal všechno. Jinak kromě kaprů se lovili líní, okouni, štiky, jeseni.

Vítězem kategorie do 15 let se stal Michael Pekárek (MO Bělá pod Bezdězem) s výkonem přes 24 kg ulovených ryb, který si odnesl krásný pohár a celosvazovou povolenku na příští rok, druhý skončil Jan Vávra (MO Čáslav) – téměř 12 kg ulovených ryb a třetí místo patří Arturu Zoulovi (MO Žatec) – necelých 11 kg ryb. Druhý a třetí v pořadí kromě poháru a ceny získali rovněž středočeskou územní povolenku na rok 2023.

Kategorii mládež (do 18 let) ovládl Jan Adámek (MO Benátky) – 47,279 kg ulovených ryb, kromě poháru si odnesl i celosvazovou povolenku 2023, druhý byl Petr Daniš (MO Český Šternberk) – 44,860 kg ryb (obsadil stejné místo jako v sobotním závodě dospělých) a bronz patří Karolíně Volencové (MO Český Šternberk) – 17,830 kg ryb. Druhý a třetí v pořadí kromě poháru a ceny, brali i územní středočeskou povolenku.

Cenu si odnesl každý účastník závodu, navíc každý dostal i pamětní medaili.

„Chtěl bych vám všem předat pozdrav pana ministra Nekuly a musím říct, že jsem tu viděl skvělý závod, perfektně připravený. Chci tímto chci poděkovat Středočechům, za jejich práci, jakou tu odvedli, a jak pracují s dětmi. Takové dětské akce budeme vždy rádi podporovat,“ uvedl přítomný náměstek ministra zemědělství Ing. Pavel Sekáč, který společně s předsedou SÚS Dušanem Hýbnerem předával ceny.

„Chtěl bych vám všem poděkovat za účast, doufám, že se vám tu líbilo. Děkuji vedoucím našich kroužků, že se s vámi přijeli a také vašim rodičům, že tu jsou s vámi a podporují vás v tomto krásném koníčku a děkuji našim partnerům,“ promluvil k dětem předseda SÚS a pokračoval: „Velké poděkování pak patří celému mému týmu, který vše pro vás zorganizoval a po celou dobu se o vás tady staral tak, abyste tu byli spokojeni. Věřím, že se za rok uvidíme zase.“

(šam)

 

Soubory ke stažení tit

OPP výsledky děti a mládež

XLS

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 186 146

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS