ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z činnosti MO Mnichovo Hradiště tit

publikováno: 07.05.2022

Po dvou letech, kdy se nejen naše organizace, ale i spousta dalších potýkala s nejistotou ohledně pořádání různých společenských událostí, jsme se prozatím vrátili do starých kolejí.

Tradiční první velkou akcí je výroční členská schůze, která proběhla v kině v Mnichově Hradišti. I když jsme ještě v lednu plánovali uspořádat i rybářský ples, tak jsme ho právě kvůli nejistotě a hlavně z důvodu malého času na přípravu, raději odvolali. Schůze se tak přesunula z Kláštera do Hradiště, aby to měli domácí blíže. Jelikož je letošní rok volební, tak si příchozí zvolili výbor a dozorčí komisi MO. Svých funkcí se ujali staronový činovníci, kteří budou pokračovat ve své práci minimálně další čtyři roky.

Ve znamení jara se nese úklid a zarybňování našich revírů. Po zimě se uklízí kolem RMV Veselá a Jizery. Záživnější je ale zarybňování. Ve Veselé již plavou kapři , candáti a štiky. V Jizeře je to rovněž kapr, bílá ryba, podoustev a úhoří monté, což jsou malý úhoři. Na 16. dubna čekají všichni nadšenci pstruhařiny, protože začíná pstruhová sezóna. Po zimě se musí zarybnit i oba pstruhové revíry, kterými jsou Mohelka a Zábrdka. Potoky se zarybňují několika stovkami kilogramů pstruhů duhových a pstruhů potočních. Krom tržních ryb, které se vysazují do zmíněných vod, jsme se pokusili o vysazení plůdku. Nejprve jsme nechali na rybochovném zařízení v Mukařově z jikry vylíhnout malé rybky, které se po strávení žloutkového váčku vypustili do přirozeného prostředí. Pstroužky budeme pravidelně sledovat a uvidíme, jak se jim bude dařit. Pro dosažení nějakých viditelných výsledků bude nutné tento proces každoročně opakovat, aby se případně založila nová linie a generace „potočáka“ v našich revírech.

Na RMV Veselá proběhly již dvoje víkendové závody v lovu kaprů. Po tomto druhu závodu je stále větší zájem. Pro nás to znamená hlavně pravidelnou kontrolu kapří osádky na revíru. Kapři se u nás mají dobře a každý rok se chytají těžší a těžší. Bylo uloveno několik úlovků přes 10 kg. Nejtěžší vážil 11,88 kg. Další závody se teprve chystají. V sobotu 7. května přivítáme na Veselé závodníky v dopoledním závodu RZ Veselá 2022. Všichni už se těšíme, protože se jedná o tradiční klání. Pro závodníky jsou díky podpoře rybářských potřeb Na Háku v Kosmonosích připraveny krásné ceny. Dalšími partnery závodu je město Mnichovo Hradiště, COOP, Řeznictví Dvořák ČRS Středočeský územní svaz a noviny Echo. Všichni jste srdečně zváni! Nezapomínáme ani na naše nejmenší rybáře. Pro ně jsme připravili dvoje rybářské závody. První proběhnou v květnu a budou pouze pro rybářský kroužek. Na druhé už můžeme pozvat všechny děti do 15 let. Na Veselé se sejdeme 11. června. Další akcí pro děti bude „Vodník“. Na pátek 27. května jsme pozvali všechny děti z prvního stupně ZŠ na kamínka k Jizeře. Připraveno bude kolečko soutěží, opékání buřtů z Řeznictví Dvořák a díky podpoře Středočeského kraje a ČRS Středočeského územního svazu i upomínkové předměty. Tato akce se těší velké podpoře nejen u dětí, ale i u učitelů. Vše se „točí“ kolem přírody a jak jinak …hlavně kolem rybařiny. Letošní půlrok ukončíme závodem v lovu sumce velkého. Všichni pamatují největšího uloveného sumce 197 cm. Loňský šampon měl 131 cm, ale taky pamatujeme jeden ročník bez úlovku. Snad se zadaří i letos a na břeh se podívá nějaký ten „vousáč“.

První polovinu letošního roku máme naplánovanou. Snad se nic nepokazí a potkáme se na některé z našich akcí. Přejeme všem pevné zdraví!

/www.rybarimh.cz/

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 186 312

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS